Dames Noord Veluwe aan kop in Dutch Street Cup

Foto: Eigen foto

Noord Veluwe Dames doen het fantastisch in de Dutch Street Cup. Zaterdag wonnen de straatvoetbalmeiden in Amsterdam een toernooi door ongeslagen te blijven. Onder de rook van de Amsterdam Arena versloegen ze o.a. Rotterdam en Amsterdam.

Twee weken geleden wonnen de meiden uit Harderwijk en omstreken ook al in Rotterdam. Noord Veluwe Dames heeft zich door de prestaties als eerste geplaatst voor de finaledag van de Dutch Street Cup. Op 11 september strijden de meiden op het Museumplein om het Nederlands kampioenschap.

De Noord Veluwse meiden streden voor wat ze waard waren op de Arenaboulevard. Tactisch en technisch speelt Noord Veluwe goed voetbal en zijn daarmee de andere teams de baas. Alleen Utrecht 2 kan de meiden uit o.a. Nunspeet, Harderwijk en Ermelo nog een beetje bijbenen. Na 10 competitiewedstrijden staat Noord Veluwe met 29 punten aan kop. Utrecht 2 volgt met 25 punten op gepaste afstand. Amsterdam en Utrecht 1 staan gedeeld derde met 15 punten.

Persoonlijke ontwikkeling door sport
De Dutch Street Cup teams worden op de Noord Veluwe georganiseerd door Veld 42, v.v. Zwart Wit ’63 en diverse zorginstellingen. De straatvoetbalcompetitie is meer dan voetbal. De spelers hebben te maken met problemen in hun leven op verschillende vlakken, zoals psychische problemen en gedragsproblemen. Via de Dutch Street Cup sporten ze wekelijks bij v.v. Zwart Wit ’63 in Harderwijk en wordt hen een duwtje in de juiste richting gegeven. Daarvoor werken de partijen samen met onder andere Straathoekwerk Nunspeet, ZorgDat, Stichting De Ontmoeting en IrisZorg. Sport kan veel betekenen in de ontwikkeling van de spelers. Het helpt hen zelfvertrouwen en zelfrespect te verkrijgen, vriendschappen te sluiten en maakt hen fit op mentaal en fysiek vlak. Daarbij worden kwaliteiten en vaardigheden opgedaan die ieder kan gebruiken in de samenleving.

Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam
De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2015 op het Museumplein. Verdeeld over 64 teams, krijgen meer dan vijfhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Nederland vaardigt een dames- en herenteam af. Alle deelnemers van de Dutch Street Cup maken kans op een plaats in deze selecties. Oud-profvoetballer René van Rijswijk zal de vrouwenploeg begeleiden en Nederlands bekendste straatvoetballer Touzani neemt het mannenteam onder zijn hoede. Beiden bondscoaches houden tijdens het selecteren niet alleen rekening met sportprestaties: de technische staf houdt ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.

Banner De Bijzondere Winkel 2015 300x250

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen