Groots menspektakel bij Het Veluws Ros

Foto:

Het Veluws Ros hield gisteren een ingelaste indoor-menwedstrijd. 

Omdat de wedstrijdkalender voor de regio grote hiaten vertoonde, organiseerde Het Veluws Ros gisteren een ingelaste indoor-menwedstrijd in de manege aan de Fazantlaan. 
In een paar jaar tijd heeft de menafdeling van de Ermelose paardensportvereniging een goede reputatie opgebouwd met betrekking tot het organiseren van menwedstrijden. Dit bleek uit het opvallend grote deelnemersveld. Er moest zelfs een wachtlijst worden opgesteld omdat er zich te veel menners voor de wedstrijddag hadden aangemeld. 
Door een strakke organisatie van 8.30 tot 19.45 uur en twee juryteams konden maar liefst 60 starts in de dressuur worden gerealiseerd. Elke combinatie mocht de kundigheid van de menner en de gehoorzaamheid van het paard of pony bewijzen in twee dressuurproeven. 
Voor beginners in deze tak van de paardensport was een aparte wedstrijdklasse opengesteld. Hiervan werd gebruik gemaakt door vooral jeugdige, talentvolle menners. In deze zogenaamde hobbyklasse waren Lotte Drayer met haar pony’tje Gino en Birte Wurms met haar kleine Max succesvol.
In de hoogste dressuurklasse paard wonnen Jeannette Veldboom-Bulten met Veldstar Risk en Rien Doornenbal met zijn fraaie Fries Tjark v.d. Ribeshoeve.
Koen Wilhelm, tevens medeorganisator van dit menspektakel,  werd de onbetwiste winnaar met zijn Gelderse ruin Urbanus in de klasse paard B/L.
Jaap Boon versloeg zijn tegenstanders in de klasse M/Z/ZZ bij beide dressuurproeven met zijn pony For Fun’s Romeo. In de klasse B/L/ pony behaalde Dorien de Geijter met haar pony Mara de meeste punten in beide proeven.
In de klasse tweespan pony’s ondervond Sanneke Veen met Kees en Willem helaas geen concurrentie, maar ze kreeg van beide jury’s wel in het totaal drie winstpunten toegekend.
Bij de prijsuitreiking uitten de leden van de menafdeling van Het Veluws Ros, de beide juryteams en de deelnemers  hun tevredenheid over het goede verloop van deze lange, maar geslaagde mendag. De menners waren bijzonder blij met het feit dat ze voor deze indoorwedstrijd  in een binnenrijhal konden inrijden. Dat is een luxe die bij veel paardensportverenigingen ontbreekt.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen