KC Ermelo wint nét van Wolderwijd

02 feb 2014, 21:07 Sport
02en laurensklappe
Uitstekend opgezette aanvallen worden afgewisseld met gehaast spel.
KC Ermelo heeft de thuiswedstrijd tegen Wolderwijd met 12-11 gewonnen. Matchwinnaar werd Maria Bruinink, die vlak voor tijd de winnende treffer scoorde. Veel van de wedstrijden van KC Ermelo kenmerken zich dit seizoen door wisselvalligheid.
Uitstekend opgezette aanvallen worden afgewisseld met gehaast spel en doelpuntloze perioden wisselen met gemakkelijk gescoorde punten. Voor de thuiswedstrijd tegen Wolderwijd had coach Jan Nierkes de dameskoppels van vak laten wisselen, in de hoop de krachten beter te verdelen.
KC Ermelo startte voortvarend en kwam met 3-0 voor. Daarna verslapte de concentratie bij de thuisploeg en scoorden de gasten viermaal op rij: 3-4. De Ermelose ploeg kwam weer aan de leiding en liep uit naar 8-5. Wolderwijd wist echter in de laatste 5 minuten van de eerste helft de stand gelijk te trekken; ruststand 8-8.
Ook in de tweede helft bestreden de ploegen elkaar fel, maar hadden beiden pech in de afwerking. Pas in de 13e minuut sloot KC Ermelo de doelpuntloze periode af, gevolgd door de 9-9 gelijkmaker van Wolderwijd. In de laatste 10 minuten liep de thuisploeg uit naar 11-9 en leek de Ermelose winst binnen handbereik.
Het werd echter nog spannend, omdat de gasten door twee benutte strafworpen terugkwamen tot 11-11. Het thuispubliek kon opgelucht adem halen, nadat Maria Bruinink vlak voor tijd met een raak afstandsschot de eindstand op 12-11 bepaalde in het voordeel van de thuisploeg.
Doelpunten KC Ermelo: Leo Bruining 3, Maria Bruinink 2, Gerrit Bruinink 2, Rob Bruining 2, Mellenie Bruining, Dineke Mol.
Komende zaterdag staat in sporthal Calluna opnieuw een thuiswedstrijd op het programma tegen Eemvogels uit Soest; aanvang 13.15 uur.