Sportartikelen uit de Oude Doos: DVS’33 B1 verrast tijdens ‘eigen’ Internationale Jeugdtoernooi

18 sep , 19:01 Sport
38en oudedoos5
De 246e aflevering van de serie ‘Sportartikelen uit de Oude Doos’ van donderdag 27 mei 2004 is een verslag van het 14e Internationale Jeugdtoernooi van DVS’33 Ermelo op 20 en 22 mei 2004 met jeugdelftallen van profclubs uit binnen- en buitenland. Het B1-team van de organiserende vereniging veroverde destijds een eervolle vierde plaats.
Door Bram Burggraaff, bijschrift foto: DVS’33 B1 doet het uitstekend bij sterk bezet eigen jeugdtoernooi. (Eigen archieffoto).
Uitstekend
DVS’33 B1 heeft uitstekend gepresteerd tijdens het ‘eigen’ Internationale Jeugdtoernooi. Door in de poulewedstrijden ongeslagen te blijven tegen jeugdelftallen van betaalde clubs bereikte het team van trainer Goos Karsten de halve finale en eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plaats.
Strafschoppen
Aan het Internationale Jeugdtoernooi van DVS’33 werd deelgenomen door tien B-teams en 14 C-teams afkomstig uit België, Denemarken, Polen, Slowakije, Tsjechië en Nederland. In de finale tussen Haarlem B1 en Vikovice B1 kwamen de Nederlanders vlak voor tijd op een 1-0 voorsprong. Lang konden ze daar niet van genieten, want vanaf de aftrap scoorden de Tsjechen de 1-1 gelijkmaker. Die stand stond ook op het scorebord na verlenging. Vervolgens won Haarlem de strafschoppenserie met 4-2.
Evert ten Napel
Bij de C-junioren ging de eerste plaats wel naar Vikovice, dat in de finale met 3-1 te sterk was voor Lokeren. Studio Sport-coryfee Evert ten Napel verrichtte na afloop van het toernooi de prijsuitreiking. Naast de bekers voor de teams waren er ook prijzen voor de topscorers, beste spelers en beste keepers. DVS’33 B1 won de sportiviteitsprijs.
Poulewedstrijden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 20 mei speelde DVS’33 B1 in de eerste poulewedstrijd met 1-1 gelijk tegen Barendrecht. Vervolgens werd Bratislava met 3-1 verslagen. De grootste verrassing was de 1-0 winst op titelverdediger AZ. De laatste poulewedstrijd tegen Lokeren eindigde in een 1-1 gelijkspel. In de halve finale werd met 6-0 geflatteerd verloren van Haarlem. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, deden beide teams nauwelijks voor elkaar onder. In de strijd om de derde en vierde plaats verloor het inmiddels gehavende Ermelose team met 5-0 van AZ.
Uitstekend seizoen
DVS’33 B1 heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Het team werd onder leiding van trainer Goos Karsten glorieus kampioen en promoveert naar de tweede divisie landelijk, het hoogste niveau waarop een Ermelo’s jeugdteam ooit heeft gespeeld. Het team bestaat uit de volgende spelers/begeleiders: Henry van de Beek, Robbert Bekker, Robbert Jan van den Berg, Rob Dobbenberg, Marcel Huisman, Tim Karsten, Sander van der Kooi, Tom Morsink, Nick Pul, Maarten Swijnenburg, Melvin Tulner, Rick Westerink, Remco van Rijn. Trainer: Goos Karsten, tweede trainer Andre Dul, keeperstrainer Henk-Jan de Grijf.
banner ago financieel en fiscaal advies 300x125