Dindoa zo goed als kampioen

Met de winst op Rheko Rheden heeft Dindoa heeft kampioenschap voor het grijpen.

Dindoa heeft in Rheden de topper tegen Rheko met 16-19 gewonnen en staat met één been in de Overgangsklasse. De Ermelose ploeg heeft met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op de nummer 2. Zaterdag kan Dindoa kampioen worden, als het in Roden wint van Noordenveld; aanvang 14.30 uur.
De Dindoa-formatie werd in Rheden opgewacht door een grote schare Rheko-fans. Alle toeters en bellen waren door de thuisploeg uit de kast gehaald. In deze sfeervolle en hectische entourage opende de Ermelose gasten de score. De thuisploeg was echter niet geïmponeerd en stond na acht minuten met 3-1 voor.
Dindoa kwam langszij, maar keek bij 4-3 en 5-4 weer tegen een achterstand aan. Bij ieder doelpunt van de thuisploeg ging het Rhedense supporterskoor helemaal los. De bezoekers kwamen door drie treffers op rij met   5-7 voor. Rheko wist bij 7-7 weer aan te sluiten, maar keek bij rust tegen een 9-10 achterstand aan.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft liepen de gasten uit naar 9-14 en legden daarmee de basis voor de winst. Dindoa liet de tegenstander niet echt dichterbij komen en de eerst zo prominent aanwezige Rheko supporters hadden hun gezang inmiddels gestaakt.
In de laatste 10 minbuten maakte Rheko gebruik van het concentratieverlies bij het Ermelose achttal en scoorde nog enkele treffers. De dikverdiende overwinning ging echter met 15-19 naar Dindoa, dat nu wel heel dichtbij  het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse is.
Doelpunten Dinda: Eline Odding 4, Jorik Velgersdijk 4, Anne van de Glind 4, Doortje van de Belt 3, Roel van der Weide 2, Bob van der Knaap 2.
Dindoa 2 speelde met 2-2 gelijk tegen koploper Rheko 2.
Dindoa A1 behaalde een klinkende 22-11 overwinning en blijft lijstaanvoerder met 1 punt voorsprong op De Meeuwen A1.