Sporten met een beperking bij FC Horst

Foto:

Voetbalclub start met sportactiviteit voor jongeren met een beperking van 6 -12 jaar. 

FC Horst heeft jaren geleden het G-voetbalteam van ’s Heerenloo-Loozenoord overgenomen als gevolg van de toenemende bezuinigingen in de zorg. Mede door een financiële bijdrage van het Fonds gehandicaptensport is de groep inmiddels gegroeid van 12 naar circa 30 deelnemers.
Gegrepen door dit succes heeft FC Horst gehoor gegeven aan het verzoek van ’s Heerenloo alsmede individuele ouders om te starten met een sportactiviteit voor jongeren met een beperking van 6 tot en met 12 jaar.  Inmiddels hebben enkele proefsessies plaatsgevonden zeer tot tevredenheid van alle partijen.
Hieraan hebben 10 tot 20 jongeren deelgenomen. Dankzij een financiële bijdrage de Lucas Lindeboomprijs, het Rabobankstimuleringsfonds en opnieuw het Fonds gehandicaptesport kon FC Horst sport- en spelmateriaal aanschaffen en de sportboarding van de visueel gehandicapten instelling Bartiméus Sonneheerdt overnemen.
Kandidaten kunnen zich opgeven voor deze voetbalactiviteit op woensdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur, vooralsnog op ’s Heerenloo, maar vanaf 2 april aanstaande bij FC Horst. De deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen met de gegevens naar  [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen