Tweede editie Groevenbeek Klassiek in aantocht

Foto: Archief Grietje/Akke de Haas

`Het tweede klassiek openluchtconcert op landgoed Oud Groevenbeek gaat door, op vrijdag 4 september.” Dat deelden voorzitter Adrik Weststrate en secretaris Bart Willemsen van de Stichting ‘Groevenbeek Klassiek’ maandagmiddag, 22 juni, mede. Dit jaar wordt het programma zelfs uitgebreid met een klassiek concert speciaal voor de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Ermelo en Putten.

Door Jeanne Dijkstra

Weststrate en Willemsen glunderen: `Vorig jaar was een ongekend succes. We hadden circa 300 tot 400 mensen verwacht. Het werden er circa 2500. Iedereen was laaiend enthousiast en er werd direct gevraagd of het een vervolg zou krijgen. Dat gebeurt dus nu en wel op 4 september.”

Aanleiding voor het klassiek openluchtconcert op Groevenbeek, is volgens Weststrate het succes van Raadhuis Klassiek in zijn vorige woonplaats in Oud Beijerland. `We wilden ook zo iets in Ermelo en Putten. Hier hebben we immers ook een fantastische locatie voor een dergelijk openluchtconcert. Al pratend werden we enthousiast en werd onze stichting opgericht. Natuurmonumenten stelde hun villa beschikbaar en zo gingen we vorig jaar van start. Het werd meer dan gehoopt en we waren volkomen overrompeld door de enorme toestroom van bezoekers. Wel wisten we dat we het meteen goed wilden doen, er is immers al veel voor mensen. Ook wilden we niet elitair zijn maar wel goede kwaliteit in huis halen.”

De beide bestuursleden weten het zeker: `Er is een traditie geboren, dat zei de burgemeester van Putten vorig jaar ook al. Die handschoen hebben we opgepakt. Maar het kan alleen een terugkerend evenement worden als ook de sponsoring beklijft. Vorig jaar hadden we voldoende sponsors om een dergelijk evenementen te kunnen organiseren. Die zekerheid hopen we ook dit jaar weer te krijgen door financiering van bedrijven, bedrijvenkringen en gemeenten. Maar we zijn nog niet helemaal rond. We kunnen nog wat bedrijven gebruiken, ook uit Putten.”

De bedoeling is dat het evenement weer heel laagdrempelig is en dat er geen entree wordt geheven. `De bezoekers kunnen hun eigen stoeltjes, kleedjes en drinken en snacks meenemen. Wel moeten we rekening houden met de duisternis die al vroeg intreedt. Mensen moeten hun fiets kunnen terugvinden in het donker. Dat kunnen we oplossen door nummertjes aan bomen te hangen. Ook willen we een ontruimingsplan hebben en daarnaast moet het terrein autovrij blijven. Parkeren kan bij het Bosbad in Putten.”

Het middagprogramma voor kinderen is nieuw. `Zij worden in sprookjesachtige sfeer bekend gemaakt met klassieke muziek. Het Stimuleringsfonds van de Rabobanken in Ermelo en Putten in samenwerking met Cultuurkust maken het mogelijk een opera van Hans en Grietje, die 100 jaar geleden werd gecomponeerd door de Duitse componist Engelbert Humperdinck (1854-1921) uit te voeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen