De Arcade krijgt wandelpad cadeau van Zendingskerk

In plaats van de kont tegen de krib te gooien met de komst van woonzorgcentrum De Arcade, toont de Zendingskerk zich juist een goeie buur. In het bosje tussen de kerk en de begraafplaats is namelijk een prachtig wandelpad aangelegd voor de bewoners van De Arcade.

Het had immers maar zo gekund dat stichting de Zendingskerk zou protesteren tegen de bouw van het hoge complex, pal naast het zo pittoresk gelegen kerkje. De betrokkenen van de stichting besloten er echter niet te over te zeuren maar contact te zoeken met hun nieuwe buren.

Luuk Buddingh, voorzitter van stichting de Zendingskerk, kwam al gauw op het lumineuze idee in de toch wel parkachtige omgeving achter de kerk een wandelpad aan te leggen voor de bewoners van de Arcade. Het bestuur van de kerk polste Zorggroep Noordwest-Veluwe die het aanbod toejuichte. Want wat is in feite een mooi gebouw als er geen tuin bij zit om in te vertoeven. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat dementerenden veel baat hebben bij beweging, vooral als dit in de buitenlucht gebeurt. Bovendien vormen drie bankjes; het Rabobankje, kerkbankje en vriendenbankje, welverdiende rustpunten voor een praatje en te genieten van de fraaie omgeving.

Na een periode van hard werken was het vanmiddag zover.  Samen met Arcade-bewoner Hennie van den Berg opende Luuk Buddingh het wandelpad dat de naam ‘van Halterenpad’ draagt. Waarmee Adriana Agatha van Halteren (1838-1927) postuum wordt geëerd. Van 1881 tot 1917 was zij huismoeder van het Huis van Barmhartigheid en vervulde zij in die hoedanigheid een cruciale rol.

Het wandelpad is financieel onder meer mogelijk gemaakt door het Rabobank Randmeren Ermelo StimuleringsFonds, de stichting Kringloopwinkel Ermelo, het steunfonds van de zorggroep Noordwest-Veluwe en een collecte van de Zendingskerk.

Rabobank Randmeren Stimulerings Fonds Ermelo
Het Rabobank Randmeren Stimulerings Fonds (RRSF) Ermelo steunt maatschappelijke organisaties/initiatieven met een beperkt budget. Ook organisaties in Ermelo die geen lid of klant zijn van Rabobank Randmeren kunnen een beroep doen op het Stimuleringsfonds.

Meer weten?
Meer informatie over het Rabobank Randmeren StimuleringsFonds en een aanvraagformulier vindt u op www.rabobank.nl/randmeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen