Leerlingen PWA zamelen €3000,- in voor Stichting Taartjes Voor…

De PWA had maar liefst €3000,- euro ingezameld.
De PWA had maar liefst €3000,- euro ingezameld.
Foto: eigen foto

De Prins Willem Alexanderschool Ermelo heeft maar liefst €3000,- ingezameld voor Stichting ‘Taartjes Harderwijk, Ermelo en Putten. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse vastentijd actie van de basisschool.

De stichting zet zich in voor kinderen wiens ouder(s), verzorger(s) zich geen taart kunnen veroorloven. Er zijn jaarlijks ongeveer 200 kinderen binnen deze gemeente die hun verjaardag niet kunnen vieren met een leuke taart. De vrijwilligers van de stichting maken dan met liefde een mooie verjaardagstaart voor deze kinderen.

Mooi
De PWA vond dit een mooi doel om zich dit jaar met de vastentijd voor in te zetten. Het idee van de vastentijd actie op de PWA is ‘voor kinderen door kinderen’. Kinderen van de PWA spaarden geld bij elkaar, doormiddel van het uitvoeren van klusjes zoals; voor iemand de hond uit laten, boodschappen doen voor andere mensen, helpen in de tuin en nog veel meer.

Bakwedstrijd
De vastentijd wordt altijd afgesloten op Witte Donderdag met een rommelmarkt en een grote verloting. Tijdens de rommelmarkt droeg ook elk kind zijn of haar steentje bij om zich in te zetten voor het gezamenlijke doel. Om in het thema te blijven was er dit jaar een bakwedstrijd georganiseerd; ‘Heel PWA bakt’. Een vakkundige jury beoordeelde alle baksels. De baksels werden ‘s middags verkocht tijdens de rommelmarkt. Ook hiervan gingen alle opbrengsten naar de stichting.

Ontzettend blij
Woensdag tijdens het open podium op de PWA kreeg de stichting de cheque met het gespaarde bedrag overhandigd. De PWA had met elkaar een bedrag van maar liefst €3000,- euro ingezameld. De vrijwilligers van de stichting waren ontzettend blij met het enorme bedrag. Als dank voor de inzet kregen alle kinderen op de PWA een heerlijke cupcake.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen