Basisschool Speulderbrink wint hoofdprijs met de Textiel Race

Foto: eigen foto

De groepen 7 en 8 van basisschool Speulderbrink aan de Garderenseweg 205 in Ermelo hebben de eerste prijs gewonnen met deelname aan de Textiel Race. Het doel van de Textiel Race is zoveel mogelijk oud textiel in te zamelen. Al het ingezamelde textiel komt bij verschillende recyclers terecht, die het textiel een tweede leven geven.

Dit bericht Dianne Baan, leerkracht van groep 7/8 van Speulderbrink.

Ontzettend spannend
Dianne vertelt verheugd: “Het was ontzettend spannend tot het laatste moment, we schommelden sinds woensdagochtend tussen plek 1 en 2. Tot een paar minuten voor 10 werden er vanmorgen nog zakken kleding ingeleverd. De leerlingen volgden de ranking op het digibord en telden vol spanning af tot 10 uur. In totaal is er 2637 kg textiel door de Speulderbrink ingezameld. Een prachtprestatie voor een groep van 18 leerlingen. De leerlingen hebben extra punten verdiend door het repareren van bijna 50 items en het maken van een YouTube filmpje.”

(https://www.youtube.com/watch?v=eweGaxGdoPU&t=2s).

Hoofdprijs
Vanmiddag, donderdag 11 maart, is de hoofdprijs, 500 euro, overhandigd door Beer Veeger van Race Against Waste en wethouder Ronald van Veen. De leerlingen hebben samen besloten om 50 euro te geven aan Aruna Jusu, een jongen die basisschool Speulderbrink via Woord en Daad sponsort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen