Geen routebordjes bij verkeersexamen op de fiets; gemeente moet snel schakelen

Een kleine calamiteit vanochtend, dinsdag 9 april, bij de start van het verkeersexamen op de fiets vanaf de parkeerplaats van de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg. De gemeente Ermelo had geen routebordjes geplaatst. Waarop wethouder Ronald van Veen die de leerlingen succes kwam wensen, zijn telefoon pakte om het zo snel mogelijk te regelen.

Met foto’s door Grietje-Akke de Haas.

In recordtempo
Vrijwilligers die al sinds jaar en dag hand en spandiensten verrichten bij het praktisch verkeersexamen moesten wel een beetje gniffelen. Voor zover zij konden nagaan was dit nog nooit voorgekomen. De medewerkers van de gemeente Ermelo probeerden dan ook in een recordtempo alsnog de routebordjes te plaatsen, zodat de leerlingen de route van ongeveer een half uur konden volgen.

VVN Ermelo-Putten
Het praktisch verkeersexamen wordt georganiseerd door vrijwilligers van VVN Ermelo-Putten. Er doen vandaag ongeveer 250 groep 7/8 leerlingen van 10 Ermelose basisscholen mee aan het examen. De Speulderbrink en de Arendshorst doen om het jaar mee. Op 9 strategische punten van de route staat een vrijwilliger die de fietsvaardigheid van de examenkandidaten nauwlettend in de gaten houdt. Doordat elke leerling een oranje veiligheidshesje met nummer draagt kunnen zij exact noteren of de schooljeugd zich aan de verkeersregels houdt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen