Bibliotheek Noordwest Veluwe zoek opvolger voor Dorpsdichter Sarah Scholts

Sarah Scholts.
Sarah Scholts.
Foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar de opvolger voor de huidige dorpsdichter in de gemeente Ermelo. Woon je in Ermelo, houd je schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 15 juli.

Dit bericht Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Belangrijke rol
Als dorpsdichter schrijf je gedichten over actuele of historische gebeurtenissen, plekken en mensen in Ermelo. Je draagt bij aan de beleving van Ermelo als culturele gemeente. Je hebt een belangrijke rol in de lokale beeldvorming over allerlei zaken die de gemeente en haar inwoners bezighouden. De dorpsgedichten brengen mensen nader tot elkaar en zorgen voor nieuwe dialoog. Treed jij als derde dorpsdichter in de voetsporen van Fiet van Beek en Sarah Scholts?

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 juli aanmelden via [email protected] door een korte motivatiebrief en twee eigen gedichten in te sturen. De gedichten mogen uit maximaal 25 regels bestaan. Eén gedicht moet gaan over een onderwerp naar eigen keuze, zo lang het maar betrekking heeft op de gemeente Ermelo. Het tweede gedicht moet gaan over het dorpsdichterschap. De inzendingen worden ter beoordeling geanonimiseerd aangeboden aan een onafhankelijke, deskundige jury.

Voor drie jaar
Als dorpsdichter word je voor drie jaar benoemd en ontvang je een bescheiden onkostenvergoeding. Voor nadere informatie over het dorpsdichterschap, de procedure en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Jack van Zundert via bovenvermeld e-mailadres.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen