Imkers van BijEnErmelo introduceren de Honing Verkoop Kaart

Foto: bijenermelo.nl

De nieuwe website die de bijenhoudersvereniging Ermelo in maart lanceerde levert de imkers zo zijn voordelen op, én de liefhebbers van honing. BijEnErmelo.nl introduceert namelijk de Honing Verkoop Kaart. Ofwel een praktisch overzicht van adressen waar echte lokale Ermelose honing te koop is.

Rechtstreeks het potje in
De honing van de imkers van de bijenhoudersvereniging Ermelo betreft een zuiver natuurproduct, verzekert secretaris en imker Hans Schuurkamp. “Er is echt niets mee gedaan; niet verhit en geen toevoegingen, maar rechtstreeks vanuit de raten het potje in.”

Streekproduct van topkwaliteit
Welke honing de imkers ook verkopen, elk heeft zijn eigen karakter en smaak, en is daarom zo bijzonder. Eén ding hebben alle soorten honing gemeen. Het gaat om echte Ermelose honing omdat de bijen alleen in Ermelo rondvliegen. Hans: “Wat inhoudt dat we kunnen spreken van een mooi streekproduct van topkwaliteit.”

Specifieke soorten
De dikte, kleur, smaak en samenstelling van honing verschilt per adres en per oogst. Hans: “Dit komt omdat de bijen nectar halen op ‘het adres’ dat moment beschikbaar is. Wel kennen we in Ermelo enkele specifieke soorten zoals linde-, heide- en appel/perenhoning.”

  • Klik HIER voor de Honing Verkoop Kaart

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen