De Cantharelschool in Ermelo zwaait juf Herma van der Weide uit

De Cantharelschool in Ermelo heeft juf Herma van der Weide uitgezwaaid met een spetterend schoolfeest. 

Door Anke Kraus, met fotoreeks.

Bijna 50 jaar
“Ik ben bijna 50 jaar juf geweest”, sprak Herma van der Weide vrijdagavond 20 mei tijdens haar afscheid op basisschool De Cantharel. “Ik ben heel jong begonnen in Hilversum, maar heb het altijd met veel plezier gedaan.”

Circus
Van die 50 jaar, is juf Herma 25 jaar juf op De Cantharel geweest. En zo’n periode moet afgesloten worden met een mooi feestje. Basisschool De Cantharel had haar schoolfeest omgetoverd tot een waar circus, met acts van olifanten en leeuwen, jongleurs, goochelaars en acrobaten. Een schoolfeest in deze vorm was door corona lange tijd niet mogelijk geweest, waardoor er een groot publiek van ouders en opa’s en oma’s met veel plezier kwam kijken.

Sasja Amelunxen
In het circus was plek voor twee bijzondere eregasten, naast juf Herma, Sasja Amelunxen. Sasja heeft 20 jaar lang de overblijf gecoördineerd op De Cantharel. Doordat de school in 2021 over is gegaan op een continurooster, zijn deze werkzaamheden gestopt.

Complimentenbox
Na een wervelende show door alle kinderen, was het tijd om echt afscheid te nemen van beide dames. Directeur Patrick van den Hoorn sprak mooie dankwoorden. En de kinderen gaven aan juf Herma een complimentenbox. De kinderen herinneren Juf Herma als een hele lieve vrolijke juf, die het uitdelen van een compliment erg belangrijk vond. In de complimentenbox zit van elk kind van school een compliment voor juf Herma. En met zo’n mooi cadeau nam juf Herma stralend afscheid!

Ouderwets potje gezelligheid
Na de circusvoorstelling was de pret echter nog niet voorbij. Overal in en om school waren spelletjes en lekker eten te vinden. Dit zorgde tot in de avond voor veel plezier en een ouderwets potje gezelligheid op school!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen