Deel 9: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: Renate Goossensen

Dat Renate Goossensen ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. De Ermelose die ruim 10 jaar het boegbeeld was van DansFabriek S.I.L.K. (DFS) Ermelo, houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 9. Klik HIER voor deel 8 en voorgaande delen.

Guur en nat én zonnige dagen
Het is februari, buiten is het guur en nat. We waaien bijna de heuvel af met de wind die hier af en toe voorbij scheert. Gelukkig zijn er ook prachtige zonnige dagen om van te genieten in deze wintermaanden. Slecht of mooi weer, het werk buiten gaat wel door. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing van de grote schuur.

Ondersteuning
Zoals in de blog van januari gemeld gaan we ons vooral richten op mensen uit Nederland die ondersteuning kunnen gebruiken. We bedoelen hiermee mensen die korte of langere tijd in herstel zijn voor een verslaving, een terugval hebben gehad of bang zijn die te gaan krijgen. Ook mensen met Anorexia zijn van harte welkom.

Gemotiveerd
Gemotiveerd door onze persoonlijke levenservaringen hebben we deze stap genomen. We weten hoe het is om te leven met een verslaving en Anorexia. We creëren hier een omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn en voor korte of langere tijd in de privacy van hun eigen kamer kunnen verblijven. We willen mensen in hun kracht zetten door positieve ervaringen te bieden. Gedragstrainingen, werken met dieren, werken op het land, rust vinden in de natuur, creatieve activiteiten, sport, samen koken en eten, muziek, enz. Binnen de structuur die we bieden is er veel mogelijk, zolang het bijdraagt aan jouw herstel.

De opening staat gepland op eind september 2022. Neem vooral een kijkje op onze vernieuwde website www.domaineleparadis.com om te lezen wat wij hier gaan doen.

Ballen hebben
We vinden het best spannend zo verbouwing daar moet je wel ballen voor hebben. Helaas moest onze lieve Jet van de week zijn ballen afstaan. Zowel voor Jet als voor ons een hele nieuwe ervaring. Best pijnlijk om mee te maken. Samen met de dierenarts en onze grote vriend Philippe stonden we erbij en keken we er naar hoe de ballen op de grond vielen. Zelfs de dierenarts was onder de indruk van de trés grande testicules. Het gaat goed met Jet en gelukkig loopt die weer met de andere in de wei. De paarden brengen ons veel plezier. Als de meiden ons kwijt zijn weten ze ons te vinden en staan Bart en ik weer samen te therapieën bij de paarden.

Trouwen!
Dit jaar gaan we trouwen! Eerst in ondertrouw zodat we in de zomer kunnen trouwen. Une fête sur notre colline met de Franse slag. We hebben met onze Franse juf al een chanson geleerd van Edith Piaf😊 Hard mee gezongen, met alle overtuiging…wel met ondertiteling gelukkig. We ervaren veel steun van onze Juf Dominique en haar man Michel. Ze helpen ons veel en maakt Michel zelfs een afspraak voor ons voor de kapper. Eindelijk na 8 maanden en een knipbeurt van Tara te hebben gehad, zat ik weer in de kappers stoel. Erg tevreden over mijn haartjes!

Februari
Februari de maand dat de zon hier weer meer gaat schijnen, de maand waarin we veel moeten doen voor de verbouwing, de maand waar de meiden twee weken voorjaarsvakantie hebben en gezellig een vriendin vanuit Nederland komt voor Jaya. Februari de maand dat Bart weer de kaarsjes mag uitblazen op de verjaardagstaart en de maand met allemaal open dagen voor Jaya, want die gaat het volgende schoolseizoen naar het Lyceum! Genoeg te doen hier in het mooie Frankrijk.

Bisous Renate

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen