Deel 3 Ermelo Sportlive: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Wieteke van Dort betrok de kinderen bij haar optreden.
Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de 31e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag in 3 delen van Ermelo Sportlive, dat werd gehouden van maandag 28 tot en met woensdag 30 december 1992. Vandaag deel 3, Klik HIER voor deel 1 en Klik HIER voor deel 2. Het evenement vond plaats in sporthal Calluna en bestond uit twee internationale turngala’s, een kindermatinee met Wieteke van Dort en de Ermelose Sportverkiezingen.

Door Bram Burggraaff.

Ermelo Sportlive is een sportief succes geworden. Ook financieel is het evenement als totaal kostendekkend geweest. Hierbij dient wel aangemerkt te worden, dat de beide turngala’s op maandag 28 en dinsdag 29 december, het optreden van Wieteke van Dort en de Sportverkiezingen van woensdag 30 december financieel hebben gedragen. De Sportgala’s trokken bijna 2000 toeschouwers, terwijl het kindermatinee door slechts 100 mensen werd bezocht. Onder de 500 bezoekers van de Sportverkiezingen op de laatste avond bevonden zich veel genodigden, waaronder vertegenwoordigers van het College van B&W, gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van diverse sportverenigingen.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de prijzen voor sportman, sportvrouw, sportploeg, vrijwilliger en jong talent werd verricht door burgemeester P.Th. Bunjes. Hij bedankte na afloop de organisatie en prees hen voor het vele werk vooral gezien de korte voorbereidingstijd. De burgemeester pleitte tevens krachtig voor een vervolg van dit evenement. De avond van de Sportverkiezingen was in dezelfde entourage van licht en geluid als de turngala’s. Presentator Ronald Rodenburg praatte op vlotte wijze de verschillende onderdelen aan elkaar.

Complimenten
De organisatoren hebben deze eerste editie van Ermelo Sportlive duidelijk gezien als testcase. De heer Roelofs, voorzitter van de Ermelose Sportraad en grote animator van Ermelo Sportlive: “Er is veel goed gegaan, maar er zijn ook dingen fout gelopen, daar leer je van. We hebben in ieder geval de nodige ervaring opgedaan. Een avond met een sportverkiezing in een dergelijke entourage kost veel geld en is alleen haalbaar, als je dat verbindt met sportgala’s waar een groot publiek op afkomt, of je moet een hele goede sponsor vinden. We kregen als organisatie na afloop van de laatste avond veel complimenten van vertegenwoordigers van diverse Ermelose sportverenigingen; iedereen was enthousiast. Vooraf hadden we echter weinig respons gekregen van de clubs. Bij een aantal verenigingen zei men geen tijd te hebben en we kregen met moeite de nodige informatie. Men laat zich nogal eens kritisch uit over het feit dat er in Ermelo weinig te doen is. Maar als er dan de mogelijkheid wordt geboden om zich te profileren als vereniging, dan wordt dat weinig gehoor aan gegeven. Misschien had men een dergelijk professioneel evenement niet verwacht in Ermelo. Bij een eventuele prolongatie van de Sportverkiezingen rekenen we wel op meer reacties’’, aldus Roelofs.

Wieteke van Dort
Tijdens het kindermatinee van Ermelo Sportlive boeide het optreden van de bekende Wieteke van Dort jong en oud. Helaas was de opkomst teleurstellend, want slechts een kleine honderd bezoekers waren aanwezig. De wegblijvers kregen absoluut ongelijk, want Wieteke toonde zich een ras-artieste. De leuke, helder gezongen liedjes, sommigen nog uit het historische kinderprogramma ‘De stratenmaker-op-zee show’ en haar boeiende verhalen sloegen goed aan bij een ademloos publiek, dat voornamelijk bestond uit jongere basisschoolkinderen. Ook het betrekken van de aanwezigen bij het programma viel in goede aarde.

Na afloop verklaarde Wieteke het helemaal niet erg gevonden te hebben, dat de opkomst wat tegenviel. “Ik kon nu alle aandacht geven aan de kinderen en vrijwel iedereen bij het programma betrekken’’, aldus de actrice, die regelmatig te zien is in het NOS-kinderprogramma Klokhuis. De organisatoren van het kindermatinee van Ermelo Sportlive waren duidelijk teleurgesteld over de lage opkomst. “Een dergelijk optreden verdient een volle zaal. Bovendien moet hier veel geld bij’’, aldus de organisatie. Men nam zich voor om bij een volgende gelegenheid meer reclame te maken onder de Ermelose basisschooljeugd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden