Deel 2 Ermelo Sportlive: ‘DVS’33 sportploeg van het jaar 1992: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

DVS’33 wordt sportploeg van het jaar.
DVS’33 wordt sportploeg van het jaar.
Foto: Gescande foto van Henk van den Berg

In de 31e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag in 3 delen van Ermelo Sportlive, dat werd gehouden van maandag 28 tot en met woensdag 30 december 1992. Vandaag deel 2, Klik HIER voor deel 1. Het evenement vond plaats in sporthal Calluna en bestond uit twee internationale turngala’s, een kindermatinee met Wieteke van Dort en de Ermelose Sportverkiezingen.

Door Bram Burggraaff.

Ermelose sportploeg van het jaar 1992
Tijdens de laatste avond van Ermelo Sportlive heeft burgemeester P Th. Bunjes de prijzen uitgereikt aan de sportploeg, sportman, sportvrouw, jong talent en vrijwilliger van het jaar 1992. Het eerste team van DVS’33 is uitgeroepen tot Ermelose sportploeg van het jaar 1992. De jury was van oordeel dat de zaterdag-eersteklasser dit jaar een unieke prestatie geleverd heeft door als tweede te eindigen in de eerste klasse C, vlak achter ACV.

Daarbij werden een groot aantal aansprekende resultaten geboekt. Onder andere door de uitgebreide aandacht van de landelijke pers heeft DVS veel gedaan voor de promotie van Ermelo. Ook mochten de geelzwarten zich verheugen in het feit, dat na vele jaren weer een Ermelose voetballer is overgestapt naar het betaald voetbal. Bennie Dekker, de gevaarlijke spits van DVS, vertrok aan het einde van het seizoen 1991-1992 naar NEC in Nijmegen. Tot nu toe heeft Dekker aangetoond deze overstap zeker aan te kunnen en is hij al diverse malen uitgeroepen tot ‘man of the match’ bij de goed draaiende eerstedivisionist. Bennie Dekker werd samen met Steven van den Brink ook nog gehuldigd tijdens het gala voor de amateurspeler van het jaar, waar zij een tweede en derde plaats in de wacht sleepte.

Jaap de Vries
Als sportman van het jaar werd gekozen voor Jaap de Vries. De aanvoerder van het Nederlands elftal voor minder-validen kreeg de titel vanwege het behalen van de gouden medaille met zijn team tijdens de dit jaar gehouden Paralympics in Barcelona. De Vries, die lid is van FC Horst, scoorde tijdens de finale alle drie doelpunten en was daarmee een belangrijk aandeel in de 3-2 winst tegen Portugal, na een 1-2 achterstand. Jaap de Vries werd zaterdag 19 september officieel gehuldigd op het gemeentehuis van Ermelo door burgemeester Bunjes.

Jaap de Vries wordt sportman van het jaar. (Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh)

Astrid Kosters
Sportvrouw van het jaar werd Astrid Kosters, een atlete van gymnastiekvereniging Sparta, die op een zeer hoog niveau actief is in het onderdeel Ritmische Sport Gymnastiek (RSG). Zij heeft eerst deelgenomen aan de groepsoefeningen, waarbij ze in de nationale selectie zat. Ook nam Astrid deel aan de Europese Jeugdkampioenschappen voor de KNGB in het Griekse Athene. Daar eindigde ze met haar groep op een knappe achtste plaats. Daarnaast was de Ermelose actief op het Wereldkampioenschap in Stuttgart. In het nieuwe seizoen is Astrid Kosters gepromoveerd naar de nationale selectie voor individuele turnsters.

Astrid Kosters wordt sportvrouw van het jaar. (Gescande eigen foto)

Jong talent en Vrijwilliger 1992
Als jong talent 1992 werd gekozen voor Diana Wallet die actief is op het onderdeel karate bij sportschool Van de Hoofakker. Vrijwilliger van het jaar werd Jan Ubbink, trainer en erelid van badmintonvereniging ‘The Backhands’. De bijna 70-jarige Ubbink oogst bewondering vanwege zijn jarenlange, enthousiaste inzet voor zijn vereniging. De bloemen voor de winnaars werden geschonken door Florado

Piet Schrijvers
Naast de bekendmaking van de winnaars in de diverse categorieën waren er demonstraties van diverse selectiegroepen van gymnastiekvereniging Sparta en een trampoline-demonstratie. Bovendien was er onder leiding van Piet Schrijvers, oud-keeper van o.a. Ajax en het Nederlands Elftal, een wedstrijd ‘bal hooghouden’ waaraan werd deelgenomen door zes D-junioren van de drie Ermelose voetbalverenigingen. Winnaar werd Niels Lensink van FC Horst met 63 punten, een tweede plaats was er voor Ronald van Dijk van DVS’33 met 33 punten en derde werd Ricardo van de Pol van EFC’58 met 30 punten.

Natuurtalent
Tijdens de krachtsportdemonstratie van Pure Strength was het Albert Schuur, reserve-keeper van het eerste team van DVS’33, die de show stal. Als vrijwilliger lukte het hem om twee loodzware boomstammen een tiental meters te verplaatsen, hetgeen hem 25 gulden opleverde. De sterke mannen Tjallie van de Bosch en Arend Kuyper verklaarden na afloop dat dit een ongelooflijke prestatie was. Tijdens al hun optredens hadden ze nog maar één keer de premie van 25 gulden hoeven uit te betalen. “Die jongen is een absoluut natuurtalent. De meeste vrijwilligers krijgen de boomstammen niet eens van de grond’’, aldus een verbaasde Van de Bosch.

Na de pauze was er een karatedemonstratie van Sportschool Van de Hoofdakker, een demonstratie Acro-Gymnastiek van een selectiegroep van GV Sparta, die tijdens de turngala’s al veel succes had geoogst en nog een Jazz dance demonstratie. De verkiezing van sportman/sportvrouw 1992 besloot het gevarieerde programma, dat hoorbaar in de smaak viel bij het enthousiaste publiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen