UWOON wil in gesprek met bewonerscommissie Gelreweg over sloop huurwoningen

De huurwoningen aan de Gelreweg.
Foto: Archief Peter van Scherrenburg

Deze week ontvangen leden van de bewonerscommissie Gelreweg een uitnodiging van woningcorporatie UWOON. Er komt een bijeenkomst in februari waarbij UWOON graag in gesprek gaat met de bewonerscommissie als afvaardiging van de buurt.

Dit bericht woningcorporatie UWOON woensdag 29 januari.

Woest
In december vorig jaar deelde de corporatie haar toekomstvisie voor de Oude Telgterweg en de Gelreweg. Een toekomstvisie die de buurt woest maakte liet Peter van Scherrenburg, één van de gedupeerden, na afloop van de bijeenkomst weten. Er zouden namelijk 34 huurwoningen aan de Gelreweg worden gesloopt was hen verteld, in de periode maart 2020 tot ongeveer 2023. Veertien andere woningen aan de Gelreweg en Oude Telgterweg worden in de toekomst gerenoveerd. Volgens Van Scherrenburg zouden de buurtbewoners het er niet bij laten zitten. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Graag gesprek aangaan
UWOON bericht graag het gesprek aan te gaan met de bewonerscommissie. UWOON brengt tijdens de bijeenkomst de bewonerscommissie op de hoogte van de huidige stand van zaken. “De corporatie wil daarbij graag in gesprek met de commissie om samen te kijken naar de mogelijkheden om de toekomstvisie tot een goed en gedragen plan te brengen. Ook Huurdersraad De Groene Draad en een afgevaardigde van de gemeente zijn uitgenodigd. De besproken punten worden na afloop schriftelijk uitgewerkt en gedeeld met alle betrokken bewoners.”

Nog veel onduidelijkheid
UWOON zegt na de bewonersavond in december vorig jaar, enkele brieven van bewoners uit de buurt te hebben ontvangen. “De strekking van de brieven was gelijk. Er is nog veel onduidelijkheid en bewoners willen graag antwoorden. De genoemde punten uit deze brieven staan op de agenda van de eerste bijeenkomst.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden