Buurtbus Ermelo verrast 300.000e passagier

Wieb de Vries en Tiny Mulder.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Stomverbaasd stapte Tiny Mulder aan het eind van de middag, donderdag 24 oktober, uit de Buurtbus Ermelo bij een halte in Speuld. Want een grote groep mensen stond haar op te wachten, mét bloemen. Ze was namelijk de 300.000e passagier van Buurtbus Ermelo.

Tiny reist 3 dagen per week met de Buurtbus naar haar werk bij supermarkt Attent op het terrein van ’s Heeren Loo. De chauffeurs die regelmatig Tiny heen en weer rijden noemen haar een plezierige klant, die altijd in is voor een babbeltje. 

Mijlpaal vieren
De mijlpaal van de 300.000e passagier wilden Wieb de Vries, Jan Doppenberg en Aart Huisman, respectievelijk voorzitter, penningmeester en algemeen bestuurslid van Buurtbus Ermelo niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast een bos bloemen en een appeltaart waar Tiny zo dol op is, had het bestuur ook wethouder Wouter Vogelsang en het bestuur van Buurtbus Harderwijk uitgenodigd voor een klein feestje op de dam van een woning. Speuld zelf liep ook een beetje uit. Veel buurtbewoners kwamen het feestje meevieren, als ook de moeder en zus van Tiny.

De eerste rit
De Vries memoreerde in zijn toespraak de start van Buurtbus Ermelo met een eerste rit op 15 november 1982. “Vooral vanuit de buurtvereniging in Speuld kwam de vraag naar een openbaar vervoer verbinding met Ermelo”. Toen deze gerealiseerd was stond destijds in de krant:

‘De hele buurt bust met de buurtbus’

Wethouder Wouter Vogelsang deed daar nog een schepje bovenop. Hij herinnerde zich de krantenkop:

‘Speuld is uit zijn isolement verlost’

40-jarige jubileum
Vogelsang is ervan overtuigd dat de Buurtbus Ermelo zijn 40-jarige jubileum haalt in 2022. “Mits er dan ook nog voldoende vrijwilligers zijn als chauffeur op de Buurtbus. Want dankzij hen kunnen we verbinding maken met het openbaar vervoer.” Namens het college van b&w overhandigde hij Tiny een boek over Ermelo.

150.000e passagier
Buurtbus Harderwijk is in 2006 in het zadel geholpen door Buurtbus Ermelo. Ook deze bus ‘loopt als een trein’. In januari 2020 hoopt Buurtbus Harderwijk de 150.000e passagier te verwelkomen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen