Willem Holtrop Hospice Ermelo bedankt bedrijven voor invoelende wijze van werken

Foto: Grietje-Akke de Haas

Laura Jansen, directeur van het Willem Holtrop Hospice in Ermelo, bedankte donderdagmiddag 10 oktober, de medewerkers van de bedrijven die afgelopen zomer het interieur in een nieuw jasje hebben gestoken. Ze werden getrakteerd op een hapje en een drankje en een warm dankwoord van Laura.

‘Ongelooflijk goed gedaan’
Laura vond de invoelende wijze waarop de medewerkers hun werk hebben gedaan geweldig. “Zij moesten namelijk wel rekening houden met de omgeving waarin zij werken. Want ook zij werden geconfronteerd met mensen die ernstig ziek zijn of kwamen te overlijden, waardoor ze hun schema soms moesten aanpassen. Alle medewerkers van deze bedrijven hebben dat ongelooflijk goed gedaan.” Het gaat om de bedrijven:

  • Schildersbedrijf Geurt Jansen uit Ermelo
  • Meubel- en Woningstoffeerder L.W. v.d. Dussen uit Ermelo
  • Van Drunen installatiegroep uit Harderwijk

Geslaagd
Na 17 jaar was het interieur hard toe aan een verandering. Het was niet meer van deze tijd met onder meer het donkerblauw gekleurde houtwerk en dito kozijnen en de bruin- en oranjetinten. “Mensen vonden het hier zo donker”, lichtte Laura toe, “en daardoor ook somber.” De metamorfose van het interieur is meer dan geslaagd geworden.

Rust creëren
Het uitgangspunt van een clubje van Hospice-medewerkers en vrijwilligers voor de metamorfose was rust creëren, licht en ruimtelijk ogende kamers en huiskamer, warmte en gezelligheid en de natuur naar binnen halen. Wat gelukt is zoals Laura illustreert ‘door het spelen met zachtgroen en wit dat net iets van het witte af is’. De kleuren komen prachtig tot zijn recht, ook in de gordijnen en de vloerbedekking. Daarnaast is er in de kamers een PVC vloer in houtlook gelegd en zijn voorzien van het Philips Hue verlichtingssysteem.

‘Gedragen door Ermelo’
De bekostiging van de metamorfose was mogelijk door giften van donateurs, stichtingen en organisaties en opbrengsten van acties die voor het Willem Holtrop Hospice worden georganiseerd. “Wij voelen ons gedragen door Ermelo”, zei Laura dankbaar te zijn. Wim Heining, eigenaar van Schildersbedrijf Geurt Jansen, deed daar nog een schepje bovenop door symbolisch een cheque aan te bieden ter waarde van 2000 euro.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden