Bij Christelijk College Groevenbeek mag de Groene Vlag in top

Foto: Eigen foto

Maandag 7 oktober heeft een vertegenwoordiging van Eco-Schools de Groene Vlag overhandigd aan Christelijk College Groevenbeek. Deze feestelijke uitreiking was op de eerste dag van de duurzaamheidsweek. Een week die georganiseerd is rondom de mondiale Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 11 oktober.

Leerlingen kunnen in deze actieweek een dopper kopen. Hiermee worden de leerlingen gestimuleerd water te drinken (in de school zijn watertappunten) en tevens minder plastic flesjes te gebruiken. De dagopeningen aan het begin van de lesdag staan in het teken van duurzaamheid.

In 7 stappen
Groevenbeek is sinds enkele jaren aangesloten bij Eco-Schools. Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er al meer dan 19 miljoen leerlingen in 68 landen mee! De kern van Eco-Schools is dat leerlingen de school van binnenuit verduurzamen. Met behulp van de zeven stappen werken ze toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen: de Groene Vlag. Ook daarna blijven scholen zich ontwikkelen en vindt er elke twee jaar een audit (keuring) plaats om de Groene Vlag te houden. Zie ook www.eco-schools.nl/

  • De auditcommissie van Eco-Schools is tot de conclusie gekomen dat Groevenbeek alle 7 stappen heeft doorlopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden