Rode Kruis Harderwijk gaat door; ook in Ermelo/Putten!

Foto: rodekruisharderwijk.nl

De afdeling Harderwijk van het Rode Kruis gaat door op de ingeslagen weg. Dat wil zeggen dat deze actieve afdeling van het Rode Kruis ook zeker door zal gaan met Evenementenhulp in Ermelo-Putten, zoals dat al jaren in goede samenwerking met organisatoren gebeurt.

Dit bericht Rode Kruis Harderwijk naar aanleiding van het bericht dat het bestuur Rode Kruis Ermelo/Putten is opgestapt Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

De sociale taken van de afdeling Harderwijk van het Rode Kruis zijn in 2018 al overgedragen aan andere (welzijns-) organisaties. Deze activiteiten bestaan dus nog steeds en lopen naar tevredenheid.

Met de opbouw van een afdeling  Goed Voorbereid op Noodsituaties  is de afdeling Harderwijk inmiddels gestart. Er loopt nu een campagne om (evenementen-) vrijwilligers te werven.

Er worden in Harderwijk EHBO-cursussen en herhaling EHBO georganiseerd. We weten dat een evenement niet zonder risico’s is. Daar bereiden we onze Evenementen-hulpverleners goed op voor.

EHBO is de basis voor een Evenementenhulpverlening, gecombineerd met extra scholing op het gebied van het omgaan met Alcohol en Drugs, Wandelletsel e.d.

Het Rode Kruis verzorgt in de regio ook cursussen Reanimatie, inclusief het gebruik van de AED.

  • Al deze activiteiten worden uiteraard ook georganiseerd voor de inwoners van Ermelo en Putten. Samen sta je sterker is het motto.

Voor meer informatie of opgave van cursussen kan contact worden opgenomen per telefoon 06-81271740 of een mail sturen aan [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen