Kunstenaars StEK exposeren in kantoor Rabobank door Beursvloer Ermelo

De Beursvloer Ermelo van 15 januari, waar met gesloten beurs matches werden gescoord tussen Ermelose bedrijven en vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties, heeft weer prachtige manieren van samenwerken opgeleverd. Zo exposeren drie kunstenaars van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) in de hal en 4 spreekkamers van de Rabobank aan de  Stationsstraat 75.

Dat zijn Inge Mulder, Chalak Osman en Bé Tenkink.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

‘Uren naar kijken’
“Je kunt er uren naar kijken”, bewonderde Erik Groenevelt, accountmanager Private Banking, de twee forse schilderijen, elk 110 bij 130 cm, van ‘StEK-ker’ Inge Mulder. Dat deed hij samen met Inge Mulder en Chalak Osman. Het duo geeft prachtige inkijkjes van het gewone leven in Laos. “Jan en ik”, vertelde Inge Mulder, “fietsen de hele wereld rond. Dan doe ik veel indrukken op, en maak heel veel foto’s. Als ik thuis komt komen die indrukken weer terug, en ga ik schilderen.”

‘Zo mooi’
De schilderijen van Inge Mulder zijn geen kopieën van de foto’s, abstract echter ook niet. “Ik vind het zo mooi wat Inge doet”, is Chalak Osman oprecht van mening. Zijn schilderijen dragen duidelijk de handtekening van de kunstenaar. Kleurrijk en warm, uitnodigend en verrassend. Wanneer de toeschouwer net bekomen is van zijn of haar eerste indruk dat het om abstracte schilderkunst gaat, doemen de gezichten op van twee mooi vormgegeven vrouwen. ” Inge Mulder: “Wat ik zo bewonder aan Chalak is dat hij zo maar, zo lijkt het, een veeg over het gezicht schildert, zo mooi.”

Workshop met collega’s
In feite kunnen StEK en de Rabobank de match als gedaan afvinken. Want de ene partij exposeert en de andere partij heeft prachtige schilderijen aan de muren hangen. Evenwel heeft Inge Mulder aan Erik Groenevelt het aanbod gedaan van een workshop bij StEK in hun thuishonk in winkelcentrum De Enk. Daar heeft hij zeker oren naar. “Met een groep van twaalf collega’s zouden we bijvoorbeeld met zijn allen één schilderij kunnen maken, in het kader van teambuilding.”

Tot half april
De drie StEK-kers exposeren tot ongeveer half april in het kantoor van de Rabobank, en zijn tijdens de openingstijden vrij te bezichtigen. Vervolgens is het de beurt aan kunstenaars van ateliers en galerie Leonardo da Vinci en daarna aan de cliënten van de Dorpswerkplaats Ermelo.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen