Bestuur Rode Kruis Ermelo/Putten stapt op

Mariëtte Raap.
Mariëtte Raap.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het bestuur van de Rode Kruis afdeling Ermelo/Putten heeft besloten per 1 mei aanstaande haar werkzaamheden neer te leggen.

Dit bericht het bestuur maandag 18 maart.

Niet verenigen
Voorzitter Mariëtte Raap licht namens Hennie Rook (alg. Bestuurslid) en Betty Brouwer (secretaris) toe: “De reden van opstappen door het bestuur ligt in het feit dat het bestuur zich niet meer kan verenigingen met de door het Rode Kruis gestelde doelen, te weten: noodhulp en evenementenhulp. Er is binnen het Rode Kruis op geen enkele manier nog plaats voor sociale (hulp)activiteiten en dat maakt dat de bestuursleden liever voor vrijwilligerswerk bij een andere organisatie kiezen.”

Fusie?
Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor een nieuw bestuur voor de afdeling Ermelo/Putten. “De mogelijkheid bestaat dat het Rode Kruis Harderwijk haar activiteiten op het gebied van ehbo/noodhulp in Ermelo en in Putten gaat uitbreiden. Als aftredend bestuur van de afdeling Ermelo/Putten van het Rode Kruis benadrukken wij dat er van een fusie tussen de afdeling Harderwijk en de afdeling Ermelo/Putten onder de huidige bestuurders geen sprake is.”

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen