Handwerkgroepen krijgen verkooppunt in De Zaak van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Vandaag, donderdag 14 maart, heeft Welzijn Ermelo de handwerkgroepen van Rode Kruis Welfare overgenomen. De mooie creaties die de dames haken en breien, krijgen een eigen verkooppunt in De Zaak van Ermelo aan de Herderlaan.

Wat hergebruik van spullen ten voeten uit is. De opbrengst wordt namelijk gebruikt om nieuwe materialen te gebruiken, en de rest is voor het goede doel.

Over en uit
Er werd al sinds jaar en dag gehaakt en gebreid onder de vlag van Rode Kruis Welfare, afdeling Ermelo/Putten, in de Baanveger en de Triade. De creaties voor het goede doel werden veelal verkocht op markten en braderieën. Dit gebeurt dit jaar nog één keer op deze manier, en dan is het over en uit.

Alleen nog noodhulp
Het Rode Kruis Nederland wil zich niet namelijk meer inzetten voor sociale hulp, maar gaat zich puur richten op noodhulp. Mariëtte Raap, voorzitter Rode Kruis afdeling Ermelo/Putten, betreurt het besluit ten zeerste. “De sociale activiteiten vormden in Ermelo en Putten toch een belangrijk onderdeel van de activiteiten van het Rode Kruis.”

Kwetsbare ouderen
Mariëtte is daarom erg blij dat de handwerkgroepen niet  worden opgedoekt, maar verder gaan onder de vlag van Welzijn Ermelo. Annieke Sterk, ouderenwerker van Welzijn Ermelo licht toe: “Wij hebben de handwerkgroepen overgenomen omdat het gaat om een prachtige activiteit voor een grote groep kwetsbare ouderen. Ook hebben wij een verkooppunt in De Zaak van Ermelo kunnen krijgen, zodat we daar de mooie creaties kunnen laten zien en verkopen.”

Persoonlijk bedankt
Vanmiddag nam Rode Kruis afdeling Ermelo/Putten officieel afscheid van de 18 vrijwilligers die de handwerkgroepen begeleiden, en droeg ze over aan Welzijn Ermelo. Ze werden allemaal persoonlijk bedankt door Mariëtte, en kregen een oorkonde en bloemen voor de jarenlange trouwe dienst voor Rode Kruis Welfare.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen