Schaapskudde Ermelo telt nu 219 lammetjes

Foto: Eigen foto

Vrijdag 8 maart is het laatste lammetje geboren bij de Ermelose kudde. Ruud van Eijle, voorzitter van Stichting Schapedrift, heeft het lammetje, een ooitje, geadopteerd.

Met een eindstand van 219 lammetjes is de lammertijd nu klaar.

Voorlopig staan de moederschapen en lammeren nog in en bij de schaapskooi. De schapen worden gevoerd en de lammeren moeten aansterken. Pas vanaf april gaat de kudde weer dagelijks naar de heide. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken.

Adopteer een lammetje
Een lammetje adopteren kan nog t/m Lammetjesdag, zaterdag 30 maart. Dat kan in het bezoekerscentrum of via de website www.schapedrift.nl Adoptie van een lam kost € 20,00. Je krijgt hiervoor een knuffeltje en een kleurplaat. Tevens mogen adoptieouders zaterdag 6 april foto’s maken bij de lammetjes in de schaapskooi. De inkomsten uit deze (symbolische) adoptie dragen bij aan het behoud van de Ermelose kudde.

Lammetjesdag
Op zaterdag 30 maart is de jaarlijkse Lammetjesdag van 10.00-16.00 uur. Dan is de schaapskooi open en kunnen de lammetjes en moederschapen van dichtbij bekeken worden. Ook zijn er dan demonstraties schapen drijven, knutselactiviteiten, poppenkast en Boswachter Beer, een draaimolentje en huifkarritjes. De toegang is gratis.

Heropening bezoekerscentrum
Vrijdag 15 maart wordt het verbouwde en vernieuwde bezoekerscentrum bij de schaapskooi officieel geopend door wethouder Laurens Klappe. Deze dag is alleen voor genodigden. In de weken erna is iedereen welkom om te komen kijken. Er wordt getrakteerd op een gratis kopje koffie of thee of een glas limonade.

Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide staan aan de Postweg, alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen