‘Grande Dame’ van Theater De Dialoog Ermelo zoekt opvolger(s)

Wilma Mulder.
Wilma Mulder.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Theater De Dialoog in Ermelo moet het straks zonder de ‘Grande Dame’ van het Ermelose theater doen. Want Wilma Mulder (67) die al al 18 jaar het gezicht is van Theater De Dialoog, stopt ermee. Over een tijdje dan; per 1 mei 2020.

Met Gerrit
Zo hebben zij nog ruim een jaar de tijd om te wennen aan het idee, en om voor opvolging te zorgen. Met ‘zij’ bedoelt Wilma haarzelf en haar echtgenoot Gerrit (68). “Gerrit doet niet voor me onder. Wat dat betreft doen we het echt samen. Maar omdat ik gastvrouw ben bij de theatervoorstellingen kennen mensen mij, hoewel ik lang niet al hun namen weet. Dat weet Gerrit dan wel weer, omdat hij ze de kaarten uitreikt bij de kassa.”

2,5 uur per dag
Officieel doen Wilma en Gerrit hun vrijwilligerswerk voor Stichting Culturele Dialoog Ermelo (SDCE). Ze steken er heel veel vrije tijd in, gemiddeld zo’n 2,5 uur per dag. “Dat is best veel, maar we hebben het altijd met de meeste plezier gedaan. Ook omdat we beide grote theaterliefhebbers zijn.”

Mooi geweest
Maar volgend jaar is het mooi geweest. “We zien ernaar uit om niet op bij elke uitnodiging te moeten antwoorden: ‘Dan kunnen we niet, want we hebben theater’.” Het stel is namelijk elke voorstelling, bijna altijd in het weekend en soms op woensdagmiddag, te vinden in Theater De Dialoog.

Fors takenpakket
Het takenpakket van Wilma en Gerrit dat zij op vrijwillige basis doen, is fors. Dat bestaat uit de programmering, werving van sponsors en adverteerders, het samenstellen van de theaterbrochure, het opstellen van persberichten en deze plaatsen op de diverse websites van de lokale kranten, administratieve verwerking van via de website of bestelformulieren binnengekomen reserveringen, het verrichten van kassawerkzaamheden tot een scala aan werkzaamheden die bij de uitvoering van een theaterprogramma moeten worden verricht.

Opdelen
Daarom worden de taken opgedeeld zodat er meer mensen opstaan die één of meerdere voor hun rekening willen nemen. Vooral de programmering van Theater De Dialoog vond Wilma erg leuk. “Altijd ben je op zoek naar een theaterprogramma dat past bij Ermelo. Daarvoor heb je veel contact met de bureau’s van de artiesten. Onderhandelen over de prijs hoort er ook bij. Wat niet altijd even gemakkelijk is. Maar juist de uitdaging om het voor elkaar te krijgen geeft de sjeu aan de klus.”

Bluf
Gelijk in het begin van haar vrijwilligers-carrière voor SDCE werd een beroep gedaan op de ’taaiheid’ van de 1,62 grote Wilma. “Een beste wel bekende artiest wilde niet optreden omdat er maar 40 man aan publiek was. ‘Ik treed altijd op voor volle zalen’, zei hij verontwaardigd. Vervolgens antwoordde ik heel stoer dat dit contractbreuk was, en dat alle kosten voor hem zouden zijn. Maar ondertussen brak het zweet me aan alle kanten uit, want wat ik had gezegd was echt bluf. Toch is hij gaan optreden. Achteraf vertelde die dat hij nog nooit zo’n mooi optreden had gehad.”

  • Bent u de man of de vrouw die SDCE zoekt om de werkzaamheden van Wilma en Gerrit over te nemen? Neem dan contact op met Wilma Mulder via het telefoonnummer: 0341-556397.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen