(Oud)collega’s ’s Heeren Loo Ermelo verrassen robijnen Rieke van Beerschoten

Rieke van Beerschoten (midden)
Rieke van Beerschoten (midden)
Foto: Grietje-Akke de Haas

Rieke van Beerschoten (58) uit Ermelo werkt 40 jaar bij ’s Heeren Loo in functies van administratief ondersteunde aard. Dat heeft ze geweten vandaag, donderdag 3 januari. Haar collega’s Johan Nijhuis en Rianne van der Linden bezorgden haar een dag vol verrassingen.

“Voor de kerst kreeg ik een kaartje om donderdag 3 januari niet de trein naar mijn werk te nemen. Om 8.00 uur zou me namelijk een verrassing staan te wachten.” Rieke voelde meteen ‘nattigheid’. “Ik dacht eerst: ‘O jee’, vervolgens: ‘Wat leuk!’.”

Lekkere frisse Hollandse meid
Johan en Rianne haalden Rieke thuis op en ‘ontvoerden’ haar naar de horecalocatie De Oude School op het terrein van ’s Heeren Loo Ermelo. Tijdens hun rit hadden zich daar al een aantal oud-collega’s verzameld die herinneringen aan Rieke ophaalden. “Volgens mij”, zei Harry Schaaphok, “was Rieke Hop -zo heette ze toen nog – 17 toen ze bij mij op de financiële administratie startte. Ik herinner me haar komst nog goed; het was een lekkere frisse Hollandse meid.”

Niets veranderd
Het gezelschap, bestaande uit onder meer Harry, Steven van Loo, Dick van den Brink, Astrid Peters, Peter Cruiming en Henk Vlijm, sprong meteen op toen Rieke arriveerde. Zoenen en warme omhelzingen volgden. Sommigen hadden haar en elkaar in jaren niet gezien. Peter Cruiming complimenteerde Rieke: “Je bent echt niets veranderd.”

Stunts
Rieke lag in een deuk toen ze het bordje op de tafel opmerkte met het opschrift ‘VUURWERK KOPEN?’. Het was één van haar stunts gedurende de 40 jaar waardoor (oud)collega’s haar nooit zullen vergeten. Ze woonde destijds in één van de zustersflat. “Ik denk dat het zo’n 35 jaar terug was dat ik besloot vuurwerkpakketten te verkopen op ’s Heeren Loo. Want ik had gehoord dat je daar goed op kon verdienen. Ik had intekenlijsten met foto’s van de pakketten gemaakt waarmee iedereen het vuurwerk kon bestellen.” Een oud-collega stelde: “Ja, ja, onze Rieke was zakelijk ingesteld, ze hield wel van een handeltje.”

Stoppen
Aan het lucratieve handeltje kwam een paar jaar later een einde. “Een preventiemedewerker kwam erachter en vond dat ik ermee moest stoppen.”

Zweten
Geintjes uithalen en haar collega’s stangen was Rieke een ster in, weten de oud-collega’s. Dat maakte haar juist zo leuk, vonden ze. Collega Astrid Peters kreeg daar tien jaar terug ook mee te maken. Net in dienst moest zij een vacature in de Volkskrant regelen waar ze erg haar best op had gedaan, en waar veel geld mee gemoeid was. Vlak voor de deadline kreeg ze te horen dat de advertentie moest worden geannuleerd omdat er een fout instond. Terwijl bij Astrid het zweet haar aan alle kanten uitbrak, kwam Rieke haar kantoor binnen en riep uit: “1 april!”

Teruggepakt
Toch hebben haar collega’s Rieke teruggepakt, door een keer haar autosleutels te pakken en haar auto elders te parkeren. Of (oud)collega’s haar vandaag nog te grazen hebben genomen is (nog) niet bekend. De bedoeling was Rieke vanuit Ermelo te rijden naar Nijkerk, voor een interview bij Radio Nijkerk. Vervolgens toerde het gezelschap naar Apeldoorn voor een ontmoeting met oud-collega’s. Tegenwoordig werkt Rieke in Amersfoort waar vrijwel alle ondersteunende administratieve diensten van ’s Heeren Loo centraal zijn ondergebracht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen