Kunstenaars StEK blijven nóg een jaar in De Enk Ermelo

Foto: Tine van Verseveld

De kunstenaars van Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK) zijn in ieder geval tot en met september 2019 verzekerd van hun stek in De Enk op nummer 16. Dit goede nieuws werd naar buiten gebracht door Rob de Haan van StEK.

Hij deed de verheugende vrijdag 10 augustus tijdens de opening van de tweede Zomerexpositie. Deelnemende ‘Stekkers’ aan deze expositie zijn Miranda Adam, Anneke Grootenboer, Henriette Houtsma, Tanja Kamps, Walda Mees, Dick van der Stouw, Fineke Ten Napel, Zaqeea Nassrin Hussein, Esther Verburgt, Arnold van Verseveld en enkele kunstenaars van Leonardo Da Vinci.

Imposant
Drie deelnemende kunstenaars stelden zich voor. Dick van der Stouw, realistisch schilder en beeldhouwer, vertelde over zijn inspanningen om abstract te werken, waarbij hij toch weer op (imposante) wolkenluchten uitkomt, Walda Mees verhaalde over de inspiratiebronnen voor haar beelden en Henriette Houtsma over haar werk als fotografe, waarbij ze haar wens uitspreekt dat meer fotografen zich bij StEK aanmelden.

In het zonnetje
Karin Holtrop, Pieneke Majdandzic en Jan Peter van Aalst werden in het zonnetje gezet om hun enorme inzet voor de StEK. Naast de vele kunstliefhebbers heeft de opening ook weer nieuwe kunstenaars uit de regio weten aan te trekken, waardoor StEK nog verder uit kan groeien tot een begrip voor kunstliefhebbers.

Openingstijden
De galerie is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur en op vrijdag tot 20:00 uur. De toegang is gratis. De expositie is tot en met 5 september te bezichtigen. De derde en tevens laatste zomerexpositie zal op 7 september worden geopend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden