Leendert van de Ruit uit Ermelo rent halve marathon voor Compassion

Foto: Eigen foto

Leendert van de Ruit (31) gaat met de Muskathlon een bijzondere uitdaging aan. In oktober 2019 reist hij af naar Tanzania om een halve marathon (21km) te rennen voor Compassion. Daarmee wil Leendert zijn steentje bijdragen in de missie van Compassion om kinderen te bevrijden uit de extreme armoede waarin ze leven.

“Iedere ouder”, knuffelt Leendert zijn zoon Freek van 2 jaar, “wil toch dat zijn of haar kind een toekomst heeft?!”

Het verschil maken
Tanzania staat in de top 10 van de armste landen op de wereld. Bepaald geen prestatie om trots op te zijn. De beelden van de pure armoede waarin de mensen er leven grepen Leendert dan ook erg aan. “Als iets me diep raakt is het onrecht.” Bij een Musketier Event werd er opnieuw gesproken over de Muskathlon. “Toen had ik zoiets: ‘Ik wil dit doen, ik wil nu het verschil maken.”

Vier champignons
Tijdens de Opwekking in Biddinghuizen dit jaar werd Leendert nog meer gesterkt in zijn voornemen, toen een Musketier er zijn verhaal deed. “Hij vertelde over een gezin met vier kinderen die niet meer hadden dan een pannetje met vier champignons. Als je dit hoort ga je stuk van binnen, dat kan gewoon niet.”

Concert Matthijn Buwalda
Zijn betrokkenheid voor de minderbedeelden heeft alles te maken met de achtergrond van Leendert. “Vanuit mijn geloof meen ik oprecht dat je mensen moet helpen, voor elkaar moet zorgen en met liefde met elkaar omgaat.” Leendert is aangesloten bij de Christengemeente Sefanja, een evangelisch-charismatische gemeente aan de Stationslaan 121 in Harderwijk. In het kerkgebouw geeft Matthijn Buwalda op zaterdag 3 november om 20.00 uur een concert, kaarten kosten 15 euro. De opbrengst van de kaartverkoop bestemd is voor Leendert om in te zetten voor Compassion. Kaarten zijn verkrijgbaar via [email protected]

Het hardst nodig
Van degene die de uitdaging van de Muskathlon aangaat wordt namelijk verwacht dat hij of zij 10.000 euro aan sponsorgeld inbrengt. De ‘geldmeter’ van Leendert staat inmiddels op 3319 euro. “Een prachtige start. Maar ik stop niet bij 10.000 euro, mocht ik dat halen. Want met elke 1000 euro kan er een kind worden geholpen. Een kind wordt opgenomen in het project van Compassion. De organisatie werkt altijd samen met vertegenwoordigers van een lokale kerk. Die mensen weten het beste wie de hulp het hardst nodig heeft. Via het project krijgen de kinderen onderwijs, extra voeding tot geestelijke opvoeding naar de visie van Compassion.” Op haar website vermeldt Compassion onder meer: ‘Jezus staat centraal in ons werk. Hij is het die ons inspireert en leidt. We willen alle sponsorkinderen in aanraking brengen met de onvoorwaardelijke liefde van Jezus’.

Sportieve uitdaging
Natuurlijk spreekt ook de sportieve uitdaging van de Muskathlon Leendert aan. Waar hij kan bereidt hij zich zo veel mogelijk voor. “Op de omstandigheden waaronder je de halve marathon loopt in Tanzania kun je je moeilijk voorbereiden, maar wel op het verbeteren van je conditie. Dat doe ik dan ook, als ook het aanmeten van goede hardloopschoenen.”

Leendert sponsoren?

https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2338/leendert-van-de-ruit.html

Leendert volgen? Zie:

Facebook muskathlon leendert tanzania

Instagram muskathlon leendert tanzania

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden