Vorige en huidige voorzitter Schapedrift Ermelo openen kapschuur

Foto: Eigen foto

Vrijdag 10 augustus knipten de voormalige en huidige voorzitter van Stichting Schapedrift, Ab van der Does en Ruud van Eijle, samen een lint door waarmee de nieuwe kapschuur bij de schaapskooi Ermelo officieel is geopend.

De schuur is al een paar maanden in gebruik, maar deze middag werd in bijzijn van de betrokken bedrijven, bestuur en vrijwilligers stilgestaan bij de totstandkoming en een toast uitgebracht op de nieuwe aanwinst. Ab van der Does projectleider van de bouw en tevens tot afgelopen jaar voorzitter, gaf een toelichting. In de toekomstvisie die twee jaar geleden is opgesteld werd de noodzaak voor de bouw van een schuur beschreven. Er was te weinig ruimte voor de opslag voor het agrarische bedrijf. Maar ook voor de ontvangst van de ruim 90.000 bezoekers per jaar is het nodig om het bezoekerscentrum uit te breiden. Doordat de voormalige stro-opslag en het herdersverblijf naar de kapschuur is verplaatst, is dat nu mogelijk. Komend najaar wordt er begonnen met de verbouwing van het bezoekerscentrum.

Sponsorbedrijven
De schuur is gebouwd door sponsorbedrijven van Schapedrift. Door loting kreeg bouwondernemer Kamphorst de opdracht. Het installatiewerk is verzorgd door Urbach Installatietechniek en grondverzetsbedrijf Fa Kamphorst heeft de bestrating gelegd. Op het dak van de schuur zijn 54 zonnepanelen aangebracht door Cobalt Energieoplossingen. Er omheen ligt een rand van mos sedum, die verkleurt met de seizoenen. Hierin is ook een watersprenkeling aangebracht, want het mos had anders de langdurige droge periode niet overleefd. Van der Does benadrukt dat ook de vrijwilligers van Schapedrift een grote rol hebben gespeeld. Het schilderwerk en de inrichting is door hen gedaan. Ook zorgt deze vrijwillige buitenploeg ervoor dat het erf er netjes bij staat. Stichting Schapedrift is trots op deze nieuwe schuur, die al volop in gebruik is voor opslag van strobalen, voerbakken en haardhout. Ook is er een gereedschapsruimte en staat de kniklader er. Het herderverblijf met slaapgelegenheid was net voor de lammertijd klaar en al volop gebruikt.

Uitbreiding
Op 1 november wordt een start gemaakt met het volgende project: de verbouwing en herinrichting van het bezoekerscentrum. Ook de educatieve onderdelen worden vernieuwd en uitgebreid. De planvorming hiervoor is al vergevorderd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden