Groevenbeek Doet het op Bartiméus Ermelo

De leerlingen van Christelijk College Groevenbeek staken vandaag, vrijdag 9 maart, massaal en op verschillende locaties, vrijwillig de handen uit de mouwen onder het motto Groevenbeek Doet, in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Zo ook voor de bewoners op het terrein van Bartiméus.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Sjoelen
Bewoners met een visuele beperking van het Henriette van Heemstra huis bijvoorbeeld hadden leerlingen uitgedaagd voor een potje sjoelen. Een uitdaging die Tim Zuiddam graag aannam. “Want ik vind sjoelen gewoon erg leuk.”

Op goed geluk
Tim had echter een geduchte tegenstander aan meneer de Jonge die in het verleden ooit een oorkonde op zijn naam schreef vanwege zijn sjoelprestaties. Maar hoe doet hij dat dan met zijn visuele beperking? “De gaten zijn donker, en de rest is lichter, dus ik weet waar ik op moet richten.” Om vervolgens ruiterlijk te erkennen: “Ik gooi ook op goed geluk hoor.”

Het weekend niet afwassen
Naast het sjoelduo werden een aantal dames van het Henriette van Heemstra huis verwend door studenten van het MBO in Zwolle. “Maar we wonen allemaal in Harderwijk”, vertelde Romy de Rijke. Ze had de nagels van mevrouw de Haan gelakt en een handmassage gegeven. Die was de koning te rijk. “Het is zo fijn even verwend te worden”, bewonderde ze haar rood gelakte nagels, “dat wordt het komend weekend niet afwassen.”

Knalroze
Mevrouw de Haan ziet zo goed als niets meer. “Maar Romy heeft me precies verteld wat ze allemaal deed en hoe het is geworden.” Aan de andere kant van de tafel bewonderde mevrouw Mosterd haar vers gelakte nagels; knalroze zijn ze alle tien geworden. “Dat is weer eens iets anders”, glunderde ze.

Plantjes poten
Een eindje verderop op het terrein voor het gebouw Datura aan de Jacques Rijnderslaan, waren leerlingen van Groevenbeek druk in de weer met plantjes poten in bloembakken als balkonversiering. Dat werd samen gedaan met buurtbewoners en vrijwilligers. In het gebouw wonen namelijk cliënten van Bartiméus, maar ook huurders van UWOON in het kader van participatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen