MolenTourTocht 2017 Ermelo gestart met recordaantal deelnemers

Onder uiterst zonnige omstandigheden is vanmorgen, zaterdag 20 mei, de 8e editie van de MolenTourtTocht van start gegaan. Heimen van Diest vlagde maar liefst 88 equipes weg.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Recordaantal
Aline Verhoef, voorzitter van initiatiefnemer Molenstichting De Koe, toonde zich zeer verheugd met het recordaantal deelnemers. “De MolenTourtTocht is immers een belangrijke leverancier in het draaiende houden van Molen De Koe.”

Vergapen aan bolides
Voor aanvang van de rit die over de noordzijde van de Veluwe voert, vergaapte het publiek zich aan de prachtige bolides die zich hadden verzameld op ’t Weitje. De Landrover 88 uit 1961 van Hans Versteeg bijvoorbeeld, die tot 1976 werd ingezet door de Brandweer Ermelo. Compleet in brandweeruitrusting rijden Hans, kleinzoon Sebastian Bosch en neef Thijs Versteeg vandaag de MolenTourTocht.

Dreamteam
Ook Stefany Versteeg en haar dochter Annelotte verschenen aan de start. Vorig jaar won het dreamteam de puzzelrit van MolenTourTocht. “We gaan dit jaar weer voor de winst, maar of het deze keer ook lukt”, hield Stefany een flinke slag om de arm.

Mr. en mrs. Trump
Tineke Weeren wees glimmend van trots op de grote Amerikaanse bak die het terrein opreed. “Hé, daar heb je mr. en mrs. Trump”, verwelkomde ze haar jongste zoon en schoondochter die geheel in stijl waren verkleed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen