Rondje Ermelo 2017 prolongeert succes van voorgaande edities

Het uitgaanspubliek heeft Rondje Ermelo, de kroegentocht met live bands, massaal in de armen gesloten. Ook vrijdagavond 19 mei schuimde van jong tot oud de 8 cafés af die opvielen door de variatie aan muziekoptredens.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

‘Moed indrinken’
Al vroeg in de avond maakten de bandleden van Measures zich op voor hun optreden bij Speciaalbier café De Hazeburg. Terwijl ze zich bij wijze van ‘moed indronken’ op het terras zagen ze reikhalzend uit naar het moment dat ze los mochten gaan. Dat zou echter pas om 22.30 uur. “Wat ons betreft beginnen we meteen”, lachten ze.

‘Mijn vrouw heeft alles’
De tweemansband Torkest warmde ondertussen het publiek op in Café De Molenaer, Wat de allround muzikanten heel goed afging, al had het natuurlijk wel even zijn tijd nodig. Want het verkrijgen van munten voor een consumpties vergde de aandacht van menig man en vrouw. De automaat wisselde namelijk alleen contant geld voor muntjes. Wat niet iedereen meteen duidelijk was. Terwijl de een zijn pinpas in de automaat wilde stoppen, verzuchtte een ander dat hij zijn vrouw moest zoeken. “Die heeft al het geld in haar tas zitten.”

Voetjes van de vloer
Buurman Café De Veluwe scoorde met de Plusband. Even verderop maakte de band Banner furore in Oma’s Café. Ook dit jaar maakte het publiek gretig gebruik van de twee pendelbussen, zodat ook ’t Zomernest en Eetcafé de Vos konden worden bezocht. Niemand die spijt kreeg van de rit naar het buitengebied. Want in beide cafés  gingen de voetjes van de vloer op de muziek van respectievelijk The Razzles en Firehous Mama.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen