Heel Ermelo loopt uit voor Voorjaarsdag Horst & Telgt

Foto: Grietje-Akke de Haas

Heel Ermelo loopt uit voor de Voorjaarsdag die buurtschap Horst & Telgt houdt op zaterdag 25 maart, van 9.00 – 16.00 uur. Althans dat is de bedoeling van de organisatoren: de buurtvereniging Horst en Telgt, ondernemers, de gemeente Ermelo en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

De voorjaarsdag wordt al een aantal jaren gehouden, maar de opzet is nog grootser door de samenwerking van nog meer partijen. Harro Staal van de buurtvereniging, Margreeth Witting van Buiten & Binnengoed, Arjette Bakker van De Oude Meul en Ineke Jonker, coördinator van de naloopgroep Klompenpad lichten graag het programma toe.

In de eerste plaats gaat Horst & Telgt zinderen van de gezelligheid, aanbiedingsacties, workshops, proeverijen  en activiteiten waar de volgende ondernemers garant voor staan:

Klompenpad vernieuwd
Maar minstens zo aansprekend is het Klompenpad Pelserpad dat om 14.00 uur officieel wordt heropend door wethouder Jan van den Bosch. Het Klompenpad dat 6 jaar terug in gebruik is genomen is namelijk vernieuwd en nóg mooier geworden dan dat het al was. Ineke Jonker vertelt: “Het gedeelte dat liep vanaf buurthuis Ons Huis aan de Zeeweg naar de Schaapsdijk is eruit gehaald. Liefhebbers kunnen nu hun tocht ter hoogte van Buiten & Binnengoed vervolgen door de landerijen van 5 landeigenaren. Wat ook leuk is voor de buurtbewoners zelf. Vanuit Telgt kun je nu nu binnendoor een visje halen bij Palingrokerij De Groot.”

Grensbruggetje
Bijzonder is dat de Horsterbeek het nieuwe gedeelte domineert. Ook passeren de Klompenpad-liefhebbers een grensbruggetje dat de scheiding tussen Horst en Telgt markeert. Ineke: “Het is een gebied waar eigenlijk nooit iemand kwam, daarom zijn we ook zo blij met de toestemming van de landeigenaren.” Via Google Play en de App Store is de app van Klompenpad Pelserpad gratis te downloaden. Met duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie. Zie ook klompenpaden.nl

Programma wandelingen (2 km): startpunt Buiten & Binnengoed en lezing

  • 10.00 uur: wandeling flora
  • 10.45 uur: lezing Landschapsbeheer Gelderland over erfonderhoud in Buurthuis Ons Huis, Zeeweg 100
  • 11.00 uur: wandeling cultuurhistorie
  • 11.45 uur: lezing Landschapsbeheer Gelderland over erfonderhoud in Buurthuis Ons Huis, Zeeweg 100
  • 12.00 uur: wandeling: welke dieren horen hier thuis?
  • 13.00 uur: stiltewandeling in aandacht
  • 14.00 uur heropening Klompenpad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen