VluchtelingenWerk in Ermelo zoekt vrijwilligers

Foto: VluchtelingenWerk Nederland (bewerkt)

VluchtelingenWerk in Ermelo zoekt vrijwilligers. Het team van vrijwilligers kan door het toenemende aantal vluchtelingen worden uitgebreid met (maatschappelijk) begeleiders en taalbegeleiders maar ook zijn mensen met juridische kennis van harte welkom.

Vluchtelingen (statushouders) die in Ermelo een woning krijgen moeten deze woning zelf gaan inrichten en krijgen daarvoor een lening die moet worden terugbetaald. Bij vestiging in Ermelo wordt de vluchteling begeleid door een maatschappelijk begeleider van Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Samen doen ze de eerste noodzakelijke aankopen en worden de formaliteiten verricht (inschrijving GBA, ondertekenen huurovereenkomst en aanvragen WWB- uitkering en inrichtingslening).

Taalontwikkeling
Ook biedt de begeleider een luisterend oor en maakt de vluchteling bekend met de gewoonten en gebruiken om hem/haar maximaal aan onze samenleving te laten deelnemen. De vluchteling gaat ook deelnemen aan een inburgeringstraject en kan voor de taalontwikkeling gekoppeld worden aan een taalmaatje/-coach.

Gegevens
Vluchtelingenwerk is gevestigd aan de Stationsstraat 118, 3851 NL Ermelo. Telefoon: 0341-562 957. Email: [email protected]. Rita van de Kolk is de coördinator.

  • Neem contact op met Rita en meld je/u aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen