Ambitieuze plannen voor locatie Dillenburg/Rehoboth/Oranjepark Ermelo

Hoewel nog in de kinderschoenen heeft de Zorggroep Noordwest Veluwe ambitieuze plannen voor de locatie Dillenburg/Rehoboth/Oranjepark, het gebied dat wordt omsloten door de Dennenlaan, Sparrenlaan en de Wilhelminalaan, doorkruist door de Julianalaan.

Met fotoreeks

Woensdag 15 februari konden belangstellenden kennis nemen van de plannen tijdens een inloopavond in De Dialoog.

Zorgzame woonwijk
De Zorggroep stuurt met de plannen aan op een nieuwe zorgzame woonwijk voor jong en oud. Een wijk waar mensen met elkaar wonen en actief voor kiezen er voor elkaar te zijn. Ofwel een mooi, levendig woonzorggebied waar jong, oud en kwetsbaar komen te wonen die zorgzaam naar elkaar omzien.

Rehoboth
De betrokken vertegenwoordigers vertelden dat op de plek waar verzorgingstehuis Rehoboth was gevestigd de wens is er een woonzorgcentrum te bouwen als De Amaniet en IJsvogel. Het gaat om 60 zorgwoningen en maatschappelijke functies als een Gezondheidscentrum.

Oranjepark
Het daarachter gelegen Oranjepark met gedateerde bejaardenwoningen staat op de nominatie om in 2019 te worden gesloopt. De plannen zijn om er zorgappartementen te realiseren in de koopsector en 14 kavels voor woningbouw.

Dillenburg
Op de plek waar nu verzorgingstehuis Dillenburg huist is het plan er een blok van 14 appartementen en een blok van 21 appartementen te bouwen in de sociale koopsector, een blok van 30 sociale appartementen en een blok van 10 koopmaisonettes en 22 koopappartementen.

Reacties
De reacties van het publiek op de plannen waren verdeeld. Waar de een ze toejuichte en zich gelijk in wilde schrijven voor een zorgplaats of woning, maakte aanwonenden zich zorgen om hun uitzicht door het verdwijnen van een stuk bos. Ook over het concept van een zorgzame woonwijk waren de reacties verschillend. Wethouder Jan van den Bosch vertelde over buurland Duitsland waar het concept aanslaat. Hij vermeldde er wel bij dat potentiële kopers zich moeten binden aan het concept als soort van ‘dwangmiddel’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen