Bedrijvenkring Ermelo maakt zich op voor Bedrijvenroute 2016

Foto: Bedrijvenroute 2015 (archief Grietje-Akke de Haas)

In samenwerking met Christelijk College Groevenbeek Ermelo/Putten houdt Bedrijvenkring Ermelo op woensdag 16 maart opnieuw de succesvolle Bedrijvenroute voor leerlingen uit klas 2 van het vmbo.

Het belooft een feestelijke editie van de Bedrijvenroute te worden omdat Bedrijvenkring Ermelo zijn 50-jarig jubileum viert.

Bijna 370 leerlingen nemen 16 maart een kijkje in de keuken van 15 Ermelose bedrijven die zijn aangesloten bij de Bedrijvenkring Ermelo. In groepjes van ongeveer 15 leerlingen bezoeken ze onder begeleiding een aantal ondernemingen. De scholieren verdiepen zich de dag voor de Bedrijvenroute in de bedrijven die zijn gaan bezoeken. De dag erna presenteren zij hun ervaringen met de bedrijven met een marktkraam in atrium van Groevenbeek.

De Bedrijvenkring Ermelo stelt de medewerking van de ondernemers erg op prijs. “Zij stellen immers hun tijd beschikbaar”, legt organisator Joop Bakker uit. “s Morgens ontvangen de bedrijven twee maal een groep leerlingen en ’s middags opnieuw.”

Doel van de jaarlijks gehouden Bedrijvenroute is vmbo 2-leerlingen kennis te laten maken met het ondernemerschap in de praktijk, en ze wellicht een zetje in de goede richting te geven qua beroepskeuze.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen