Kortsluiting treft start bouw Groevenbeek Noord

Foto: Grietje-Akke de Haas

Door kortsluiting in de meterkast viel de feestelijke handeling ter ere van de start van de bouw van Groevenbeek Noord vanmiddag in het water.

Gelukkig betrof het een ludiek optreden, een initiatief van bouwbedrijf Van Wijnen Midden B.V. om de genodigden te verrassen. Nadat iedereen van de schrik was bekomen en uitgelachen, mochten wethouder Jan van den Bosch en burgemeester André Baars alsnog de handeling verrichten die de officiële start van de bouw van Groevenbeek Noord inluidde. Daarvoor onthulden beide collegeleden een zonnepaneel die symbool staat voor het duurzame en innovatieve bouwproject dat verrijst ten zuiden van de sportvelden van DVS’33 en ten westen van College Groevenbeek. Rond de bouwvak dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd.

08EN Groevenbeek Noord2

Groevenbeek Noord die als de nieuwbouw klaar is de naam Nelson Mandelahof krijgt, voorziet in 39 duurzame eengezinswoningen met een verkoopprijs tussen de € 161.000 – 179.000 v.o.n. . Het promotiebord kopt ’39 nul-op-de-meter woningen’. Henk Bakker, commercieel adjunct-directeur van Van Wijnen, onderstreepte: “Voor Nederlandse begrippen gaat het om een zeer bijzonder project. Want nog niet eerder zijn dit soort duurzame woningen op zo’n grote schaal gebouwd. ” Woningbouwproject Groevenbeek Noord komt dan ook prominent in de etalage te staan van Bouwend Nederland. Eén van de 39 woningen gaat tijdelijk dienen als pilot voor gemeenten en andere belangstellende partijen.

08EN Groevenbeek Noord1

Ook wethouder Jan van den Bosch toonde zich zeer content. “Maar liefst 39 goedkope woningen zonder energierekening, als jullie het goed aanpakken”, sprak hij de toekomstige bewoners toe. “Woningen die bovendien grondgebonden zijn.” Ook stemt het Van den Bosch tevreden dat vooral jonge Ermeloers voordeel hebben bij het project. Van de 39 woningen zijn 20 aangekocht door Ermeloers die jonger zijn dan 30 jaar en 8 jonger dan 40 jaar. Een ander pluspunt noemde de wethouder het stimuleren van de lokale economie, omdat Van Wijnen het Ermelose bedrijfsleven inschakelt als onderaannemer.

08EN Amsterdams Feest

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen