Toch weer een Christelijke boekwinkel in Ermelo

Foto: Marleen Kleine Deters (Tineke Idema)

Vanaf zaterdag 7 maart kan iedereen weer Christelijke boeken, kaarten en cadeauartikelen kopen in Ermelo.

Door Tineke Idema

Niet meer bij Ichthus in de Stationsstraat maar wel bij de geboren en getogen Ermelose, Marleen Kleine Deters. Zij begint in de originele molenaarswoning aan het Molenaarsplein 28, haar kleine vijftig vierkante meter grote winkeltje. In het voorhuis huist de VVV en in het achterhuis, naast de gebedsruimte, opent Marleen haar winkeltje.

“Geloof is de drijfveer. Ik wilde heel graag dat er een plek in Ermelo blijft voor christelijke lectuur enzovoorts. Tijdens een Bijbelstudie kwam deze wens ter sprake. De eigenaar van de molenaarswoning zei: “Ik heb nog een ruimte naast de gebedsruimte die mogelijk geschikt is voor je”. Zo is het balletje gaan rollen. Dit zag ik als een gebedsverhoring”, vertelt Marleen in de ruimte die momenteel wordt omgetoverd naar een gezellig winkeltje.

De authentieke plek met kinderhoek, originele ramen en balken wordt een nieuwe beleving. Het logo en de naam van de nieuwe winkel wordt tijdens de officiële opening op zaterdag 7 maart bekend gemaakt. De openingshandeling is om 10:30 uur en wordt verricht door Marleen haar twee zonen Jan (10) en Daniël (5). Er staat deze dag een springkussen voor de kinderen. Zolang de voorraad strekt krijgen klanten bij besteding van twintig euro een gratis goodiebag. Iedereen is hartelijk welkom bij de opening.

De winkel is van dinsdag tot zaterdag geopend vanaf 9:30 uur tot 17:30 uur en op zaterdag tot 17:00 uur. Op donderdag is Marinka Houtman in de winkel te vinden.. Marleen: “Ik zie er de hand van God in zoals alles tot nu toe is gegaan. Verder zijn er veel lieve mensen om mij heen die dit mede mogelijk maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ook hier is, evenals bij Beppie Kok, ruimte voor gesprek”.

[adrotate banner=”23″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen