Scholieren Margrietschool houden grootscheepse ‘klopjacht’ op hardrijders

De groep 8 leerlingen krijgen versterking van wijkagent Jelle van Heerikhuize en agenten uit Harderwijk.Vanmiddag vond een grote actie plaats op de Hamburgerweg en Oude Telgtertweg, ter hoogte van de Margrietschool, in het kader van de verkeersveiligheids-campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. De campagne is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en ROV Oost-Nederland. De actie moet alle bestuurders alert maken op de scholieren die weer naar school gaan. In de periode na de zomervakantie is de kans op ongevallen tussen kinderen en bestuurders namelijk hoger dan in de rest van het jaar.

De leerlingen van groep 8 van de Margrietschool hadden de middag van hun leven. In groepjes verdeeld mochten ze met de lasergun hardrijders betrappen, in gesprek gaan met automobilisten over hun rijgedrag ten opzichte van de fietsende schooljeugd tot het gedrag van bestuurders belonen met een groene of oranje smiley. (Zie ook fotoreeks).
Opvallend was het keurige rijgedrag van vrijwel alle automobilisten en vrachtwagenchauffeurs, die natuurlijk de leerlingen in hun fluorescerende veiligheidshesjes al op een kilometer afstand ontwaarden. Evenwel werden meerdere bestuurders door wijkagent Heerikhuize richting het schoolplein gedirigeerd. Om een pluim te krijgen of een flinke ‘schrobbering’. 
Veel betrokkenen zijn er overigens van overtuigd dat een rotonde op het kruispunt Hamburgerweg/Oude Telgterweg aanzienlijk bijdraagt aan de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd. De politiek bakkeleit er al jaren over. Volgens wethouder Laurens Klappe moet er dit jaar meer bekend over worden. Heet hangijzer is de vorm en de inrichting van de rotonde. Als de rotonde past in de daarvoor bestemde ruimte laat het aanleggen niet lang meer op zich wachten. Moeten er echter gronden worden aangekocht, dan wordt het een ander verhaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen