‘Man bijt hond’ filmt boer Schouten in Speuld

Foto:

TV-programma besteedt aandacht aan het maïsveld van boer Schouten, dat wordt vernield door edelherten.

De uitzending van Man bijt hond met daarin de gedupeerde maïsboer is
donderdag 4 september te zien om 18:55 uur op NPO 2.
In de nieuwe rubriek Nationaal Lokaal zoomt Man bijt hond in op het lokale nieuws.
nieuws. Deze week is Man bijt hond in Speuld om aandacht te besteden aan het maïsveld van boer Schouten, dat wordt vernield door edelherten. Als noodoplossing heeft boer Schouten bedacht om panty’s met menselijk haar rondom het veld op te hangen. Herten hebben een hekel aan menselijke geur en de boer hoopt zo de herten weg te jagen.
In de uitzending is te zien hoe boer Schouten ten einde raad is. Zijn
maïsland wordt al vier jaar lang kaal gevreten door edelherten. Ook nu weer is de oogst, die over een week of zes moet plaatsvinden, grotendeels verpest. De Nationaal Lokaal- microfoon is deze week in handen van Evert Rozendaal. Hij is eveneens maïsboer en grijpt zijn kans als interviewer.
De boeren gaan langs bij kapper Gert Koelewijn (Hizi Hair), die ze te hulp schiet. Hij geeft boer Schouten het nodige mensenhaar. “Ik vind het wel een grappig verzoek. Ik krijg het wel vaker, laatst was er een vrouw met sierkipjes die last had van een vos”, aldus Gert.
Het is slechts een tijdelijke oplossing, maar boer Schouten moet wat. “Iedereen moet wakker worden geschud. Het probleem is uit de hand gelopen, er moet wat gaan gebeuren”, aldus Gerjan.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen