KNHS centrum Ermelo wordt dé praktijklocatie voor mbo-opleiding in de paardensport

Foto:

Een mijlpaal vindt Bart van der Knaap waar Ermelo best trots op mag zijn.Hoewel de gemeente Ermelo er niet mee te koop loopt volgens het raadslid van BurgerBelangen Ermelo, heeft deze op de achtergrond een belangrijke rol gespeeld in het samenbrengen van de partijen. “Het is dan ook in de toekomst aan de gemeente die verbindende rol voor te zetten, door ook het bedrijfsleven er actief bij te betrekken. Daarnaast moet de gemeente haar faciliterende rol voortvarend oppakken als het bijvoorbeeld om een bestemmingsplanwijziging gaat,  in het geval van onder meer de nieuwbouw van een klaslokaal.”

Een 4-jarige mbo-sportopleiding 
In september start Groenhorst Barneveld op het vernieuwde KNHS-centrum in Ermelo met een nieuwe paardensportopleiding. Het gaat om een 4-jarige mbo-sportopleiding die wordt aangeboden als volwaardige dagopleiding en als BBL (één dag school en de praktijk via een leerbedrijf). De nieuwe campus van Groenhorst Barneveld vormt de locatie voor de theorievakken en het KNHS centrum aan De Beek 125 in Ermelo biedt onderdak aan de praktijkgerichte vakken.
Leren voor een beroep
De opleiding richt zich op actieve paardensporters die zich beroepsmatig willen bekwamen. Binnen de opleiding is er veel aandacht voor het verhogen van de rijtechniek en het deelnemen aan de wedstrijdsport. Daardoor is er binnen deze volwaardige mbo-opleiding voldoende ruimte voor leerlingen om actief mee te doen aan nationale- en/of internationale wedstrijden
Lees HIER verder.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen