Koor EigenWijs uit Ermelo treedt op met Liesbeth List

Hoe gaaf is het om met haar de Pastorale te zingen, de beroemde klassieker van Ramses Shaffy en Liesbeth List uit 1969.

Foto’s: Grietje-Akke de Haas

Koor EigenWijs treedt op met Liesbeth List, één van Nederlands beroemdste chansonnières. Het gaat om de Kerstvoorstelling op donderdag 11 december om 20.15 uur in Theater Harderwijk. Deze kerstvoorstelling bevat alle ingrediënten voor een heerlijke en sfeervolle theateravond. Liesbeth List zingt hits uit haar lange en succesvolle carrière met medewerking van een strijkorkest, koor EigenWijs, de Amerikaanse soul & gospel zanger Dennis LeGree en bariton Hans Pieter Herman.Klik HIER voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten.

pm2qp57aw8rp4expdjudhgyfu
Dames gaan het maken

De dames van koor EigenWijs oefenen al sinds september wekelijks het repertoire voor de Kerstvoorstelling. Vanmorgen was Max Smeets, de begeleider van Liesbeth List, in hoogst eigen persoon aanwezig bij de repetitie in de Croonenburg om de muzikale tussenbalans op te maken, en ze de nodige zangtips en praktische informatie mee te geven. Terwijl hij het koor begeleidde op de piano spatte de energie en adrenaline van de zingende én swingende dames af. Je kunt niet anders stellen dan dat het koor de voorstelling gaat maken met hun aandeel, zó goed klinkt het. Als vanzelf neurie en swing je mee. 
kh8o4dxal4zhs9wurj0h71omr
Angstmails
De Pastorale passeert de revue, Jingle Bells, Stille Nacht tot Oh Happy Day. Maar ook Shaffy Cantate als toegift. Want dat het publiek daarom roept en applaudisseert is zeker. “Goed gedaan”, complimenteerde Smeets de dames. “En dat ondanks alle ‘angstmails’ die ik heb gehad van Kitty Lebbink”, knipoogde hij naar de dirigente van koor EigenWijs. “We vonden het zo spannend”, vertelden een paar koorleden, “want wat zou Smeets van ons vinden. Hij was echter heel positief.”
mx0xxzpbtca1cbz685b4ncnp2
Generale repetitie
Smeets vertelde dat Theater Harderwijk de keus liet vallen op koor EigenWijs. “Wij kopen de show bij het theater in, deze kiest vervolgens een koor in de omgeving uit en stuurt de gegevens naar ons op. Het koor krijgt de muziekstukken van ons om in te studeren, waarop ik een keertje langskom om met het koor te oefenen. Voor aanvang van het concert houden we nog een soort van generale repetitie met het orkest, de artiesten en koren.”
un82kx07ro2uvu7388z1u4788
Koor EigenWijs bestaat uit 23 vrouwen die met veel passie samen zingen. Het dynamische koor is opgericht 3 maart 2010. De vrouwen oefenen bij elkaar thuis, wat hen betrokken en bijzonder maakt. Het repertoire bestaat uit makkelijk in het gehoor liggende liedjes als ook prachtige kerstliederen en carols. Nieuwsgierig? Kijk op www.koor-eigenwijs.nl
ob2zcepoa9p0k74i6gfic0axt
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen