Boeldagcomité en kringloopwinkel Ermelo delen maar liefst 125.000 euro uit

De deelnemende kerken krijgen gezamenlijk 117.000 euro en het Willem Holtrop 8000 euro.

Foto’s: Grietje-Akke de Haas

Er was sprake van een feestelijke aangelegenheid vanavond in de Hoeve naast de Oude Kerk.  Want zoals één keer per jaar gewoon is pakte stichting  Boeldagcomité Ermelo en stichting kringloopwinkel Ermelo financieel flink uit, wat te danken is aan de opbrengsten van de Boeldag en de kringloopwinkel. 

jxw7qokp8lauxvialz1bnmvb4
Geldbedrag wordt aan verschillende doelen besteed
Dit jaar kon dominee Peter Verbaan de zes deelnemende kerken blij maken met de verdeling van maar liefst 117.000 euro. Met de symbolische overhandiging van een cheque kreeg iedere vertegenwoordiger van een kerk zijn deel van het bedrag.  
Het doel waar aan het geldbedrag wordt besteed varieert per kerk. Van projecten in Roemenië, Pastoraat, de exploitatie om het voorbestaan van het kerkgebouw te garanderen, de gezamenlijke organisaties die zich inzetten voor opgejaagde mensen in Noord-Irak en Syrië tot het opknappen van het kerkelijk gebouw. 
Het Willem Holtrop Hospice ontving een cheque van 8000 euro, die besteed wordt aan nuttige zaken waarvoor het Hospice geen subsidie ontvangt. 
ig9jl6gvzx2hu530zvgg4ogz1
Trots en dankbaar
Het gevoel van saamhorigheid onder de betrokkenen was duidelijk voelbaar in de zaal van De Hoeve. Wat overigens ook zal hebben uitgestraald naar alle vrijwilligers elders die zich gezamenlijk inzetten voor de Ermelose samenleving, en er iets voor willen betekenen. “We zijn blij”, zo verwoordde dominee Verbaan, “dat wij als twee organisaties ons steentje bij kunnen dragen. Dat is iets om trots op te zijn en dankbaar.”
gwim9e6xad8yucerx8bb7bofo
Het Boeldagcomité vangt aan met de winterslaap om volgend jaar april met frisse moed de voorbereidingen te starten voor de 49ste Boeldag.
Bijbelgetrouw onderwijs en opvang
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen