ChristenUnie Ermelo op werkbezoek in buitengebied Horst & Telgt

‘Er zit veel kracht in de buurtschappen’, vindt de fractie van Christen Unie Ermelo.

De fractie van de ChristenUnie heeft gisteren een bezoek gebracht aan het buitengebied Horst &Telgt. Dit bericht ChristenUnie Ermelo in een persbericht:
Al fietsend door de frisse novemberochtend ging de fractie op werkbezoek bij het agrarische bedrijf van Marco van Donkersgoed, kampeerboerderij de Aalbertshoeve en een boer in ruste. 
hbvtn1a5xvzuf239geswag1d7
“Er speelt zo veel in het buitengebied, dat het mij als nieuw raadslid goed lijkt om kennis te maken met de bewoners en hun ideeën en visies te horen. Functieverandering bijvoorbeeld heeft een grote impact op het gebied, maar ook de transities in het sociale domein zullen effecten gaan hebben. Goed dus om als fractie ons gezicht hier te laten zien”, aldus Ronald van Veen.
Melk van eigen koe
De start was bij boerderij de Boshof, waar de fractie na een rondleiding koffie met melk van eigen koe kreeg. Uit de gesprekken met de bewoners en ondernemers van Horst en Telgt haalt de fractie dat het leefbaar houden van het buitengebied een belangrijk aandachtspunt is. Er zit veel kracht in de buurtschappen, zo merkt de fractie op. 
Er is ook Veluwse nuchterheid! “Het gebied is al jaren in ontwikkeling. De agrariërs hebben plannen zien komen en gaan. Sommige agrarische bedrijven schalen op en andere maken weer plaats voor woningen. Maar zonder boer ook geen koe in de wei! De wens is om niet te veel versnippering te krijgen door overal rijtjeshuizen te bouwen. Een clustering van woningen kan misschien wenselijker zijn”, zo liet de fractie zich vertellen. Binnenkort wordt het functieveranderingsbeleid in de gemeente Ermelo geëvalueerd. Daarin zal de fractie deze aandachtspunten zeker meenemen.
Dé das
Ook de komst van de Harderwijkse das houdt de gemoederen in de buurtschappen bezig. Er ontstaat dan een spanningsveld tussen economie en ecologie. Dat de boeren eventueel in de toekomst beperkingen kunnen gaan ondervinden wordt als niet wenselijk ervaren. Hoe worden die beperkingen dan gecompenseerd?, een vraag die heel erg in de gemeenschap leeft.
De doelstelling van ons werkbezoek was kennismaken, horen wat er speelt en welke zorgen er zijn. Hier is goed gevolg aan gegeven. De fractie kijkt terug op een geslaagd werkbezoek! Over ons prachtige buitengebied is de fractie nog lang niet uitgepraat. De gastvrijheid die de fractie heeft ervaren is een mooie kwaliteit van deze buurtgemeenschap.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen