Gemeente Ermelo trekt 16.000 euro uit om  te onderzoeken waarom beleid niet aanslaat

Het functieveranderingsbeleid voor het buitengebied dat twee jaar geleden is ingezet heeft (nog) niet het gewenste effect.Met de Structuurvisie Functieverandering kunnen stoppende agrariërs hun boerderij en stallen inruilen voor een verandering naar wonen of werken. Hiermee wil de gemeente Ermelo voorkomen dat de agrarische opstallen verloederen, om de vitaliteit en het aanzien van het buitengebied op peil te houden.

Wonen blijkt wel te werken, waarvan negen projecten getuigen. Kieftveen bijvoorbeeld waarmee Veluws Ontwerpburo en Aannemersbedrijf S & J van Panhuis onlangs een prachtig nieuwbouwproject opleverden. De functieverandering naar woningbouwclustering met één of meerdere partijen is echter nog niet gelukt. Net als de functieverandering naar werken achterblijft.
Het college van burgemeester en wethouders heeft geen idee wat hiervan de reden kan zijn, en vraagt zich bovendien af welke rol de gemeente Ermelo hier eigenlijk in moet spelen. Daarom wordt de gemeenteraad voorgesteld het beleid door een onafhankelijk bureau te laten evalueren. De kosten van het onderzoek worden geschat op 16.000 euro die het college wil bekostigen uit het budget Bestemmingsplannen, algemene kosten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen