Fraai gevormde bilpartij van Arie van Buuren legt het nét af tegen charmes van Elise Walinga

Hoe verleidelijk de schilder ook met zijn billen schudde, Elise is dé Maestro van Crescendo 2014.

Foto’s: Grietje-Akke de Haas

“Ik heb in jaren niet zó gelachen”, vertolkte Rikkert Vliek de mening van het publiek bij de tweede editie van de ‘Maestro van Crescendo’, dat gisteravond plaatsvond in een afgeladen Kerkelijk Centrum.  

Alles klopte dan ook, of ging de ‘X-factor’ compleet aan de haal met de kandidaten: schilder Arie van Buuren, wethouder Laurens Klappe, ex Dindoa-voorzitter Klaas Marinus, opticiën Arie Tempel en Elise Walinga van Riemer & Walinga, de juryleden en presentator Mark Hamstra. Wanneer er een prijs voor de meest gevatte persoon had moeten worden uitgereikt had een jury er een flinke dobber aan gehad. 
Het publiek kreeg optredens van een hoog gehalte en top-entertainment voorgeschoteld. Heel bijzonder was het ingetogen maar hartstochtelijk aandoend optreden van Elise Walinga die uiteindelijk de winnaar werd van de dirigentenslag. 
o5vcmhzhsd607j0npbcytbldr
Maar even verrassend oogde Klaas Marinus die ondanks zij Noordelijke roots bijzonder swingend uit de hoek kwam. 
yfahpy8zeodyrhsawtpaespg5
Of Arie Tempel die zich ontpopte als een jongleur die alle muzikale noten in de lucht trachtte te houden. 
bw9in4bp4kgvhhco527vv4zay
Arie van Buuren evenwel dirigeerde doortastend maar teder, net of maakte hij zijn vrouw het hof. 
ck2s60jjbnbw4ms88vvi0c73j
Waar Laurens Klappe iedereen al voor had gewaarschuwd kwam uit; de wethouder is absoluut niet muzikaal. Hij kreeg echter het publiek op zijn hand die al ritmisch klappend hem door het muziekstuk leidde. 
wh7o9nmbfwx09wzogad3dbrnx
Hoewel Arie Tempel ook was uitverkoren tot één van de drie finalisten, speelde ‘de strijd’ in feite tussen Arie van Buuren en Elise Walinga. Op een dolkomische manier brandde de jury het optreden van Arie Tempel compleet af. De manier waarop de opticien/audioloog de jury van repliek diende zal nog lang nagalmen in Ermelo: “Bij deze bied ik hen een gratis hoortest aan bij Tempel Optometrie & Audiologie.”
w8k2apb5ovnp8mc9vo9mjfuke
Tussen Arie van Buuren en Elise Walinga was écht sprake van een nek-aan-nek-race. Want zou de jury vallen voor het top-entertainment van de schilder die zijn fraai gevormde billen regelmatig schuddend aan het publiek toonde, of voor Elise die het vak van dirigent in haar vingers heeft. De fraai gevormde bilpartij van Arie legde het echter nét af tegen charmes van Elise.
d6efvsz4en13gf4uqitp43h39
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen