Rabobank Randmeren medewerkers steken handen uit de mouwen voor Zorgvilla ‘in de Luwte’ Ermelo

Terwijl de negen bewoners binnen onbekommerd genieten van het zaterdagochtendgevoel, ruimen de Rabobank-medewerkers het blad, héél veel blad…Hoewel de temperatuur waterkoud aanvoelt, is de stemming opperbest onder José Zandbergen, Geert van Dusschoten, Carla van de Broek, Dennis Hoolwerf en Roderik van Hoff. Er ligt zóveel blad in de tuin van de Zorgvilla aan de Hamburgerweg dat ze van de kou geen enkele last ervaren. Daarvoor werken ze te hard. Bovendien is de onderlinge sfeer hartverwarmend, omdat ze elkaar eens anders treffen dan op de werkvloer van de Rabobank.  

ex1hekv0p1b94tvuk2la63nd5

Zorgvilla geadopteerd

Carla: “We zijn allemaal adviseur particulier van de afdeling Verkoop & Service. Met zo’n 20 á 25 medewerkers hebben we Zorgvilla ‘in de Luwte’ geadopteerd  als vast MVO-project. We zijn hier al in maart geweest, juni en vandaag weer.” Het is maar net waarmee Lenie en Wim Willemsen, initiatiefnemers van de Zorgvilla, een paar extra handen kunnen gebruiken. Vandaag is dat met tuinonderhoud, maar er wordt bijvoorbeeld ook wel met de bewoners gewandeld. 
fpcz3ebz5jv0njpd98r43cfa4
Terwijl de geur van vers gezette koffie de harde werkers lonkt, komt uit een onverwachte richting veel blad aanwaaien op het pas aangeveegde tuinpad. Het werk van tuinman Peter van Nieuwenhuizen die met een blazer het blad uit de struiken verwijdert. Een ‘bladruimster’ knipoogt lachend naar hem: “Ik dacht dat we klaar waren.” Opnieuw zet de groep de schouders eronder om vervolgens de beloofde koffie te scoren.
gtrbfkrmvq2zjb06rppo8qxta
Kers op de taart
Lenie neemt het koffiedrinkende gezelschap dankbaar op. “We zijn blij met die vijf paar handen extra. De medewerkers van Rabobank Randmeren komen hier al voor het vierde jaar de handen vrijwillig uit de mouwen steken, soms wel met een groep van tien man sterk.” 
mi3izk3crel43faw2mnt9z96x
Belevingsgerichte zorg
Zorgvilla ‘in de Luwte’ ‘draait’ sinds mei 2009, De formule van kleinschalige belevingsgerichte zorg -“Wij passen ons aan, aan wat de bewoner wil”-  voor ouderen met dementie, valt erg goed. De Zorgvilla biedt langdurig verblijf aan negen bewoners en kent een wachtlijst van belangstellenden. Inmiddels werkt er 16 man personeel, waaronder veel parttimers en acht vrijwilligers. “De vrijwilligers zijn voor ons écht de kers op de taart”, aldus Lenie.  
Ook thuis in Thuiszorg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen