Alles voor John Spek: ‘Zo’n moment wil je toch niet missen?!’

Veel fans van beeldend kunstenaar John Spek waren vanochtend in alle vroegte getuige van de plaatsing van de kolossale RVS pauw op de rotonde bij ’t Weitje.’Alles voor John Spek’, luidde het credo van Johns fans die tegen 7.00 uur met de slaap nog in hun ogen, de muziektent binnen druppelden. Voor de koffie en gebak, want John Spek had zijn eigen feestje op touw gezet om het heuglijke feit van de plaatsing te vieren.  De gemeente Ermelo besteedt natuurlijk nog officieel aandacht aan de bijzondere mijlpaal aanstaande maandag om 15.00 uur. De belangstelling gaat dan echter niet puur uit naar John Spek, maar naar de kunst en groeninrichting op de rotondes in het algemeen. 

gqjul4x9gomc7npp2ix0kccze
Evenzogoed was wethouder van kunst en cultuur, Laurens Klappe, van de partij op het alternatieve feestje. “Natuurlijk, ik heb het kunstwerk toch betaald”, grapte hij. “Prachtig”, jubelde Ellen Smal terwijl ze van een afstand de plaatsing van de kolossale RVS pauw volgde. “Zo’n moment wil je toch niet missen?! Ze heeft de grootste bewondering voor de talenten van John Spek. “Mijn man John heeft namens de filmclub Ermelose Film Amateurs het hele proces van de pauw in wording gefilmd. Als je dat toch ziet, wat dat betreft is het maken van het kunstwerk ook echt een ambacht.”
cete219520o6wls90jko488bc
Hans van der Meer vond de opkomst hartverwarmend. “Dit is echt Ermelo’, maar tevens een protest tegen de lacune van de gemeente Ermelo. Die hadden er een heus evenement van moeten maken.” Het was de kunstenaar inmiddels om het even. Nauwlettend volgde hij de verrichtingen van de kraanmachinist die ‘zijn’ pauw op de sokkel moest plaatsen. “Spannend hoor, want het is best een lastige klus.”
xghplaj35q9c4heajfqpd68s9
Terwijl de pauw zijn prominente plek vond, schalde vanuit de muziektent een jachthoorn. De manier van blazer Willem Temmen om de mijlpaal muzikaal te memoreren. Zodra de kunstenaar de muziektent naderde waar de champagne al koud stond, ging er een luid applaus op. John Spek toonde zich ontroerd door zoveel warme aandacht.  
jctevxpt6i4jzztcma8vif19g
ziwuemiwhuk8pk833cf8thosf
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen